شکایت از خودروسازان (مراحل+شرایط) ⭐【آپدیت جدید】

روش های شکایت از خودروسازان

قطعا امروزه با توجه به تمایل افراد برای ثبت نام خودرو های داخلی و خارجی با موضوعات مرتبط با شکایت از خودروسازان برخورد داشته اید. یکی از اخباری که بسیار بر سر زبان ها افتاد این بود که محمدعلی اسفنانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی، درباره گرانفروشی خودرو اعلام کرد حدود ۵۸۰ پرونده با شکایت شاکی خصوصی علیه خودروسازان تشکیل شده و از این تعداد برای ۳۱۹ مورد حکم صادر شده است.

از جهت اهمیت این موضوع در این مقاله بر آنیم تا با راهنمایی بهترین وکیل در تهران به بررسی نحوه و چگونگی شکایت از خودروسازان بپردازیم. اگر در این باب سوالی دارید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

شکایت از خودروسازان در پی نارضایتی مصرف کننده در مورد مواردی است که در جریان خرید، دریافت و استفاده خودرو مطرح می شود. بهترین وکیل جرایم اقتصادی در تهران به این نکته نیز اشاره می کند که بسیاری از مردم در روند شکایت از خودروسازان بر این باورند که با کوچکترین مشکلی در خرید یا تحویل خودروشان، با جرایم اقتصادی رو به رو هستند. همین موضوع تنش را در آنها می افزاید. در ادامه قدم به قدم با تمامی زوایای طرح این شکایت، دلایل آن، روش ها و نحوه پیگیری آن آشنا می شوید.

به منظور مطالعه بیشتر در باب طرح شکایات کیفری دیگر کلیک کنید: شکایت از صرافی

بهترین وکیل کیفری در تهران توصیه می کند که در صورت مواجهه با تخلف شرکت های خودروسازی یا نقض قوانین و مسائل حقوقی این کشور توسط این شرکت ها می توانید شکایت از خودروسازان را مطرح نمایید. وی در ادامه این نکته را خاطر نشان می شود که شکایت از خودروسازان ابتدا باید در دادسرا صالح مورد رسیدگی قرار گیرد. در نهایت برای صدور رای به دادگاه کیفری مرجوع شوند. اما سایر دلایلی که می توانید به استناد آنها مبادرت به طرح این دعوا نمایید را در قیمت بعد عنوان می کنیم.

اما چه دلایلی را می توانید مستند شکایت از خودروسازان قرار دهیم؟ مهمترین، رایج ترین و پر تکرار ترین این دلایل عبارت اند از:

  • کیفیت نامطلوب خودرو
  • تاخیر در تحویل خودرو
  • عدم تطابق خودرو خریداری شده با خودرو سحویلی
  • افزایش قیمت خودرو
  • انعقاد قراردادهای یک‌طرفه و منافع‌جویانه از سوی شرکت‌های سایپا و ایران‌خودرو (قرارداد خرید و فروش خودرو توسط این شرکت‌ها به گونه‌ای منعقد می‌شود که تماما به نفع این شرکت باشد و خریدار در این بین متحمل ضرر و زیان فراوانی می‌شود)
  • وجود نقص فنی در خودرو ی خریداری‌ شده بعد از تحویل که البته این مورد در شکایت از خودروسازان ناشی از کیفیت نامناسب قطعات به‌کار‌ رفته است.
  • عدم تحویل ابزار و وسایل ضروری خودرو مانند لاستیک زاپاس و غیره

در ادامه برخی از مهمترین این دلایل را به اختصار، اما جداگانه و مجزا مورد بررسی قرار می دهیم.

شکایت از خودروسازان

در صورت نیاز به مشاوره تخصصی با محمد حاجیلو، بهترین وکیل حقوقی و کیفری در تهران برای طرح انواع شکایات اعم از شکایت از خودروسازان ، می توانید از شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری استفاده نمایید: 09121275588 و 02128425688

این نکته را خاطر نشان می شویم که در این مجموعه ضمن فراهم آوردن بستری به جهت بهره مندی از مشاوره تخصصی در امور کیفری، همواره زمینه ساز مشاوره تخصصی در امور حقوقی، مانند بهترین وکیل ملکی در تهران بوده ایم. با ما تماس بگیرید.


شکایت از خودروسازان در این مورد غالبا در مورد خودرو های داخلی طرح می شود. کیفیت نا مطلوب خودرو های داخلی به دلیل به‌کارگیری قطعات نامناسب و غیراستاندارد در تولید خودرو باعث عدم رضایت مصرف کننده و در نهایت طرح شکایات متعددی است که امروزه در دادگاه ها و مراجع قضایی شاهد آن ها هستیم.

این مورد در مواقعی رخ می دهد که خرید خودرو به واسطه اقساط و غالبا پیش خرید و با چک انجام می شود. بهترین وکیل چک در تهران خاطر نشان می شود که عدم تحویل به‌ موقع خودرو یکی از موارد پر تکرار در شکایت از خودروسازان است.

در این شکایت شرکت عمدتا به تعهد خود مبنی بر تحویل به‌ موقع خودرو پایبند نیست. به این معنا که بعد از گذشت مدت طولانی از زمان تعیینی خودرو را به خریداران تحویل می‌ دهد و همین موجب عدم رضایت افراد است.

اما آنچه در مورد شکایت از خودروسازان با این دلیل مد نظر ماست، این است که گاهی اوقات شرکت خودرو سازی، محصولی را به مشتری تحویل می‌ دهد که با آنچه سفارش می دهد، تفاوت می‌ کند. حال این تفاوت می تواند در نوع خودرو باشد، در مدل خودرو باشد یا حتی در کیفیت آن. بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران ذکر این نکته را الزامی می داند که در صورت تحقق جرم، آنچه با آن رو به رو هستیم، کلاهبرداری است.

برای مطالعه در مورد شکایات کیفری دیگر در باب کلاهبرداری کلیک کنید: شکایت از کلاهبرداری اینترنتی

افزایش قیمت خودرو در هنگام تحویل یکی دیگر از شکایت از خودروسازان است. به این گونه که خریدار با قیمت مشخص اقدام به خرید خودرو می‌ کند، اما در زمان تحویل بنا بر دلایل مختلفی قیمت محصول تغییر می‌کند. در این حالت خریداران دو راه از قرار زیر دارند:

  • پس‌گرفتن پول
  • پذیرش افزایش قیمت

روش هایی که در حال حاضر با استفاده از آنها می توانیم به جهت طرح شکایت از خودروسازان اقدام نماییم از قرار زیر اند:

  • شکایت در ادارات کل صمت استان ها
  • شکایت از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت
  • طرح شکایت از طریق سازمان حمایت از مصرف کننده
  • شکایت از طریق سازمان تعزیرات
  • طرح شکایت در سامانه 124

اما اگر در باب چگونگی طرح شکایت در هر کدام از مراجع مذکور سوالی در ذهن دارید در قسمت بعدی به 3 مورد از مهمترین آنها پاسخ می دهیم.

رایج ترین روش طرح شکایت از خودروسازان از طریق سازمان صنعت، معدن و تجارت می باشد.باید بدانید که بر اساس قانون این سازمان صلاحیت رسیدگی به شکایات مردمی در رابطه با صنعت خودرو را دارد. برای طرح این شکایت، شاکی باید به سازمان صنعت، معدن و تجارت مراجعه کند. لازم به ذکر است که رسیدگی به این شکایات در این سازمان اندکی زمان بر است و نیاز به طی کردن پروسه مشخص دارد.

پیشتر اشاره کردمی که سازمان حمایت از مصرف کننده دیگر مرجع صالح پیگیری شکایت از خودروسازان می باشد. شاکی به صورت قانونی می تواند تخلفات این صنعت را به سازمان حمایت از مصرف کننده گزارش دهد.

برای طرح شکایت خود باید به این سازمان مراجعه نمایید. لازم به ذکر است که رسیدگی به شکایات از این طریق نیز زمان بر است و به طی کردن پروسه مشخص نیاز دارد.

شاکی به منظور شکایت از خودروسازان با مراجعه به این سازمان قادر به ثبت شکایات خود خواهد بود. به منظور تفکیک بهتر با مراجع قبلی لازم به ذکر است که شکایات مربوط به گران فروشی اغلب به این سازمان مرجوع می شوند. این بدان معناست که اگر خودروساز به صورت غیرقانونی و خارج از ضوابط مشخص خودرو را با قیمت بالاتر از حد مصوب بفروشد، این سازمان باید شکایات را پیگیری کند.

برای طرح شکایت از خودروسازان می توانید از طریق سامانه های زیر اقدام نمایید:

  • طرح شکایت در سامانه 124: در صورتی که بنا به دلایل مختلف از شرکت های خودروسازی شکایت داشته باشید می توانید اعتراض خود را در این سامانه ثبت نمایید.
  • ساز مان تعزیرات حکومتی: پس از ورود به حساب کاربری ، گزینه ثبت شکوائیه را انتخاب نمایید. سپس مابقی مراحل را انجام دهید.
  • شورای رقابت: برای شکایت از خودروسازان در شورای رقابت باید گزینه ثبت شکایات در راستای مواد فصل نهم قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (۴۴) قانون اساسی را انتخاب نمایید.

به منظور سخن پایانی در این بخش مواردی را بررسی می کنیم که قانونگذار به منظور رسیدگی بهتر به شکایت از خودروسازان مقرر می دارد. این موارد به شرح زیر اند:

  • ملاک قیمت کلیه قراردادهای منعقده از تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۱ در خصوص آن دسته از خودروهای فاقد قیمت مصوب شورای رقابت، تاریخ ابلاغ قیمت این خودروها است. (موضوع تصمیمات مصوبه ۵۹۴ مورخ ۱۴۰۲/۵/۲۱ شورا)
  • درباره قراردادهای قبلی خودروسازان مونتاژی با متقاضیانی که تا تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۱ تکمیل وجه نموده اند و تاکنون خودروهای خود را تحویل نگرفته باشند، با توجه به اینکه قبل از تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۱ خودروهای مونتاژی مشمول دستورالعمل شورای رقابت نبوده اند، لذا مشمول مصوبه قیمت‌های اعلامی شورای رقابت نیستند.
  • برای قراردادهای منعقده از تاریخ ۱۴۰۱/۱۱/۱۱ که تکمیل وجه شده و مطابق با اسناد و مدارک متقن ارائه شده کل قیمت خودرو پرداخت گردیده، لیکن به دلیل عدم تحویل خودرو، امکان ارائه فاکتور خرید توسط مصرف کنندگان میسر نمی‌باشد، همکاران می‌بایست نسبت به دریافت و رسیدگی به شکواییه ها اقدام نمایند.
  • ادارات کل محل استقرار واحدهای تولیدکننده پیرو نامه شماره ۶۹۶۵۷۸ مورخ ۱۴۰۲/۵/۷ همکاری و هماهنگی لازم جهت تسریع در رسیدگی به شکواییه ها را معمول می‌نمایند.
admin

نظرات بسته شده است.

تماس باما