رابطه نامشروع و مجازات رابطه نامشروع در قانون ⭐【سال1403】
رابطه نامشروع چیست؟ چه مجازات هایی در انتظار افراد مرتکب این جرم است؟ در یک توضح مختصر بهترین وکیل در تهران اذعان می دارد که طبق قانون مجازات اسلامی، این عمل، یک عمل مجرمانه می باشد. همچنین در دسته جرایم منافی عفت قرار دارد. قانون گذار نیز این جرم را به طور کلی توضیح می دهد اما از آنجا که مصادیق آن را به طور محدود مشخص نکرده است، مجازات رابطه نامشروع یکی از پر چالش ترین و پر بحث ترین موضوعاتی است که باید در ارتباط با آن آگاهی نسبی داشته باشید. در این مقاله با ما همراه باشید.
رابطه نا مشروع
مطابق با آنچه در قانون می خوانیم، رابطه نامشروع هرگونه ارتباط خارج از عرف بین زن و مرد است. در صورتی که با هم ازدواج نکرده اند. بهترین وکیل رابطه نامشروع در تهران این نکته را خاطر نشان می شود که این جرم شامل زنا و انواع زنا هم می شود.
اما آنچه بهترین وکیل لواط در تهران به آن تاکید می کند آن است که در تعریف و اعمال مجازات ها با آن تفاوت دارد. به عبارتی منظور از این رابطه، رابطه ای دون زنا می باشد.
مصادیق رابطه نامشروع
دامنه مصادیق و مثالهای رابطه نامشروع در قانون، بسیار گسترده است. این جرم می تواند مصادیقی از قرار زیر را در بر بگیرد:
- خلوت نمودن
- سینما رفتن
- مسافرت رفتن
- مکالمه تلفنی زن شوهردار با مرد نا محرم
- تماس های پیامکی و ارتباط در فضای مجازی و غیره.
مجازات رابطه نامشروع
اگر در کتب قانونی به دنبال مجازات این رابطه بگردید در می یابید که قانون گذار یک مجازات مشخص برای این عنوان مجرمانه تعیین کرده است.
اما بهترین وکیل کیفری در تهران اذعان می دارد که در رویه قضایی با توجه به نظر قضات در واقعیت امر در برخی از موارد می بینیم که متهمین به ارتکاب جرم رابطه نامشروع به مجازات های دیگری همچون تبعید محکوم می شوند. یا حتی در مواردی شاهد آن هستیم که در صورت وجود شرایطی خاص، قاضی با توجه به اوضاع و احوال متهم، این مجازات را به جزای نقدی تبدیل می نماید. در ادامه با انواع مجازات های این جرم آشنا می شویم.
انواع مجازات رابطه نامشروع
انواع مجازات هایی که برای جرم رابطه نامشروع در دادگاه های برای افراد صادر می شود به شرح زیر است:
- شلاق
- مجازات های خاص در صورت اکراه یکی از طرفین
- جریمه نقدی
- تبعید به عنوان مجازات تکمیلی
در ادامه هر یک از این انواع را به صورت کاملا جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم تا با ماهیت قانونی این مجازات ها و شرایط صدور آنها آشنا شوید.
در صورت نیاز به مشاوره تخصصی با محمد حاجیلو، می توانید از شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری که در این بخش ارائه می دهیم استفاده نمایید: 09121275588 و 02128425688
این نکته را در نظر بدارید که اموری نظیر رابطه نامشروع امور کیفری اند. حال آنکه علاوه بر وکلای خبره کیفری، در این مجموعه می توانید از مشاوره تخصصی با برترین وکلای حقوقی نظیر بهترین وکیل ملکی در تهران نیز بهره مند گردید. در صورت نیاز به مشاوره فوری، از راه های ارتباطی با مجموعه استفاده نمایید.
مجازات شلاق در رابطه نامشروع
مجازات شلاق برای جرم رابطه نامشروع تعزیری است که قانونگذار خود آن ها را تعیین می کند. در ماد 637 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات می خوانیم که این مجازات می تواند از 1 تا 99 ضربه شلاق باشد. صدور بیش از این تعداد برای مرتکبین جایز نیست.
اجرای شلاق تعزیری برای جرم رابطه نامشروع با رعایت ماده ۲۸۸ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری به نحو زیر می باشد:
- در حالتی که محکوم بر روی شکم خوابیده و پوشش او لباس معمولی است به پشت بدن بجز سر و صورت و عورت زده می شود.
- شلاق به نحو یکنواخت و بطور متوسط زده می شود.
مجازات رابطه نامشروع در صورت اکراه
حکم اکراه در ارتباط با ارتکاب جرم رابطه نامشروع چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که طبق ماده 637 کتاب پنجم تعزیرات تنها فردی که دیگری را به انجام این رابطه مجبور کند، مجازات می شود.
بهترین وکیل تجاوز جنسی در تهران در مورد مجازات رابطه نامشروع در این حالت اذعان می دارد که مجازات این جرم در چنین شرایطی همان مجازات اصلی است. تنها با این تفاوت که اگر یکی از زن یا مرد برای این رابطه اکراه داشته باشد و به زور مجبور به این کار شود، مجازات فقط نسبت به اکراه کننده اعمال می شود.
مجازات رابطه نامشروع به صورت جریمه نقدی
آیا می توان به جای تحمل شلاق، مبلغی راب ه عنوان جریمه پرداخت نمود؟ در پاسخ باید بگوییم در جهات تخفیف مجازات رابطه نامشروع چنین امری به صلاحدید قاضی ممکن است. در صورت تحقق مطابق ماده 27 قانون مجازات اسلامی به طریق زیر محاسبه می شود:
- در صورتی که مجازات مورد حکم، شلاق تعزیری یا جزای نقدی باشد، هر روز بازداشت، معادل سه ضربه شلاق یا سیصد هزار(۳۰۰.۰۰۰) ریال است.
- چنانچه مجازات متعدد باشد به ترتیب نسبت به حبس، شلاق و جزای نقدی محاسبه می گردد.
البته آنچه در این بین باید در نظر بدارید این است که به موجب مصوبه مورخ ۱۶ آبان ۹۵ هیات وزیران، مجازات نقدی بدل از حبس، مندرج در ماده (۲۷) قانون مجازات اسلامی -مصوب ۱۳۹۲- از مبلغ سیصدهزار (۳۰۰/۰۰۰) ریال به مبلغ چهارصدهزار (۴۰۰/۰۰۰) ریال تعدیل شده است.
تبعید به عنوان مجازات تکمیلی رابطه نامشروع
پیشتر به این نکته اشاره کردیم که در دادگاه ها شاهد صدور حکم تبعید به عنوان مجازات تکمیلی رابطه نامشروع هستیم در این باب باید بدانید که دادگاه مطابق با قانون می تواند فردی را که به حد، قصاص یا مجازات تعزیری از درجه شش تا درجه یک محکوم می شود را با رعایت شرایط مقرر، به یک یا چند مجازات تکمیلی مجازات نماید. این مجازات های تکمیلی می توانند در غالب مجازات هایی از قرار زیر اعمال شوند:
- قامت اجباری در محل معین
- منع از اقامت در محل یا محل های معین
تخفیف مجازات رابطه نامشروع
آنچه به عنوان سخن پایانی در بحث رابطه نامشروع و مجازات های آن مورد بررسی قرار می دهیم، تخفیف در مجازات های آن است. از همراهی شما سپاسگزاریم.
در صورت تمایل به مطالعه در باب امور کیفری و حقوقی دیگر کلیک کنید: شکایت از صرافی
اما شرایط تخفیف مجازات رابطه نامشروع چیست؟ در پاسخ مطابق ماده 38 قانون مجازات اسلامی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- گذشت شاکی یا مدعی خصوصی
- همکاری موثر متهم در شناسایی شرکا یا معاونان
- اوضاع و احوال خاص موثر در ارتکاب جرم، از قبیل رفتار یا گفتار تحریک آمیز بزه دیده.
- اعلام متهم قبل از تعقیب یا اقرار موثر وی در حین تحقیق و رسیدگی
- ندامت، حسن سابقه و یا وضع خاص متهم از قبیل کهولت یا بیماری
- کوشش متهم به منظور تخفیف آثار جرم یا اقدام وی برای جبران زیان ناشی از آن