تماس با ما

شکایت از کلاهبرداری اینترنتی و پیگیری آن چگونه است؟

شکایت از کلاهبرداری اینترنتی

امروزه با توجه به آنچه در دادگاه ها با آن شاهد هستیم، جرمی تحت عنوان سرقت، دیگر منحصر به خانه ها و یا دزدی پول یا مال افراد نیست. به عبارتی با گسترش استفاده مردم از اینترنت، جرم سرقت به صورت اینترنتی و تحت عنوان برداشت غیر مجاز پول از حساب دیگران پول تحقق می یابد. اما بعد از مواجه با این جرم شکایت از آن چگونه است؟ در این مقاله ضمن بررسی چگونگی شکایت از کلاهبرداری اینترنتی این جرم را از زوایای مختلف، با راهنمایی بهترین وکیل در تهران بررسی می کنیم. با ما همراه باشید

برای شکایت از کلاهبرداری اینترنتی لازم است تا یک بار ماهیت جرم کلاهبرداری را مرور کنیم. بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران در توضیح این جرم عنوان می دارد که جرم کلاهبرداری به این معناست که شخصی از طریق حیله و تقلب و با استفاده از ابزارهای غیر قانونی برای خودش مال و یا منفعتی را به دست آورد. همچنین این تحصیل مال، با استفاده از فریب دیگران انجام شود. بهترین وکیل بانکی در تهران اذعان می دارد که نپرینت نقل و انتقالات بانکی می تواند در این مسیر شما را یاری رساند.

جهت مطالعه بیشتر کلیک کنید: شکایت از وکیل

شاید برایتان پیش آمده باشد، یا از اطرافیان شنیده باشید که در خرید اینترنتی مشکلی پیش می آید و بدون دریافت کالا پول پرداخت و عودت داده نمی شود. یا بر اثر کلیک بر روی لینک های خاص حساب های بانکی هک می شوند. آنچه در شکایت از کلاهبرداری اینترنتی به عنوان جرایم اصلی از آن ها یاد می کنیم، همین قبیل جرایم اند.

در نظر بدارید در صورت بروز چنینی مشکلاتی قبل از هر اقدامی به بهترین وکیل کیفری در تهران مشاوره نمایید تا بهترین راه را برای طرح شکایت از کلاهبرداری اینترنتی نشانتان دهد. همچنین در کوتاهترین زمان ممکن احقاق حقوق شما میسر گردد.

طرح شکایت از کلاهبرداری اینترنتی

ما در دفتر حقوقی و کیفری محمد حاجیلو آماده ارائه خدمات به مراجعین و کاربران عزیز هستیم. در صورت نیاز به مشاوره فوری و تخصصی در باب شکایت از کلاهبرداری اینترنتی با محمد حاجیلو، از شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری استفاده نمایید: 09121275588 و 02128425688


اکثر افرادی که با جرم کلاهبرداری اینترنتی مواجه می شوند این سوال را دارند که چگونه باید به جهت طرح شکایت از کلاهبرداری اینترنتی اقدام نمایند؟ در پاسخ به پرسش این عزیزان باید به مراحل و موارد زیر اشاره کرد:

  • شاکی یا بزه دیده باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کند و طرح شکایت نماید.
  • در صورتی که توضیحات خاصی برای شکایت از این نوع جرم کلاهبرداری دارد می تواند آن را ضمن شکواییه قید نماید.
  • فرد باید همه اسناد و مدارکی که در خصوص وقوع این جرم و اثبات آن در اختیار دارد را نیز باید به شکایتنامه خود ضمیمه نماید. تا به آن رسیدگی شود.

به منظور مطالعه بیشتر کلیک کنید: شکایت از صرافی

منظور از شکایت از کلاهبرداری اینترنتی دقیقا کدام نوع آن است؟ تا بدین جا گفتیم که کلاهبرداری اینترنتی به معنای هر نوع فعالیت غیرقانونی است که توسط افراد یا گروه‌هایی در فضای اینترنت انجام می‌ شود. این فعالیت‌ ها که منجر به طرح شکایت از کلاهبرداری اینترنتی می شود، می توانند شامل موارد زیر باشند:

  • سرقت اطلاعات شخصی
  • سرقت هویت
  • فریب افراد جهت انتقال پول
  • فیشینگ
  • ارسال ایمیل‌های تقلبی
  • قمار و شرط بندی
  • فروش حساب کاربری بازی‌های آنلاین
  • کلاهبرداری اینترنتی با رمز پویا
  • کلاهبرداری با شماره تماس‌های مختلف

حال که با ماهیت، انواع و نحوه طرح شکایت از کلاهبرداری اینترنتی آشنا شدیم بهتر است راه های اقامه آن را نیز بشناسیم. در این بخش به مهمترین و پرکاربردترین راه هایی که که کاربران و مراجعین با آن ها مواجه اند اشاره می کنیم. این راه ها عبارت اند از:

  • گزارش به مراکز مبارزه با جرایم اینترنتی: جالب است بدانید در بسیاری از کشورها مراکزی دارند که به بررسی و مقابله با جرایم اینترنتی می‌پردازند.
  • تماس با بانک‌ها و شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات مالی: در صورت بروز کلاهبرداری مالی، بهتر است فوراً با بانک‌ها یا شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات مالی تماس بگیرید.
  • شکایت از سایت های اینترنتی از طریق پلیس فتا: پلیس فتا نیز مرجعی تخصصی جهت انجام تحقیقات لازم در خصوص جرایمی همچون جرایم رایانه ای است. در این روش، شکایت شاکی مورد رسیدگی حقوقی و کیفری قرار نمی گیرد به نحوی که رأی لازم الاجرا صادر شود.
  • شکایت از کلاهبرداری اینترنتی با مراجعه به مراجع قضایی: بر خلاف مورد قبلی، اگر قصد شکایت و دریافت حکم را دارید، می توانید از این روش استفاده نمایید. در این روش شاکی باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی مراجعه کند و شکواییه ای در این خصوص ارائه دهد. البته پر واضح است که اینکه در شکواییه چه بنویسد بستگی به پرونده دارد.
  • شکایت از طریق سایت های اینترنتی از طریق سایت نماد: اخیرا سایتی با نام ای نماد به نشانی enamad.ir ایجاد شده است که اشخاص ، در وهله اول با مراجعه به این سامانه می توانند از صحت نماد اعتماد الکترونیکی به نمایش درآمده شده در وبسایت ها اطمینان حاصل نموده و سپس ، خرید امن از این سایت ها را تجربه نمایند.

در این بخش نوبت آن است تا با مراحلی که به منظور شکایت از کلاهبرداری اینترنتی پیش رو داریم آشنا شویم. این مراحل به شرح زیر است:

  • پس از طرح شکایت، پرونده به دادسرای جرایم رایانه ای ارجاع می شود.
  • پس از اینکه شکایت از کلاهبرداری اینترنتی به دادسرای جرایم رایانه ای ارجاع شد، مقامات دادسرا از جمله دادیار و بازپرس تحقیقات مقدماتی در خصوص پرونده را انجام می دهند.
  • اگر این جرم نیاز به انجام تحقیقات تخصصی تری داشته باشد، موضوع را به پلیس فتا نیز ارجاع می دهند. تا پلیس فتا تحقیقات را تکمیل کند.
  • پس از آنکه شکایت به دادگاه کیفری ارجاع گردید، دادگاه کیفری با ملاحظه اسناد و مدارک موجود در پرونده و تحقیقات تکمیلی توسط دادسرا، رای نهایی را صادر می کند.
  • در انتها در صورتی که متهم شناسایی و وقوع جرم کلاهبرداری اینترنتی توسط وی محرز گرد، دادگاه وی را به مجازات قانونی محکوم می نماید.

افرادی که در پیگیری شکایت از کلاهبرداری اینترنتی خود سوالی در ذهن دارند در این بخش به پاسخ پرسش خود می رسند. به طور کلی باید دو مورد زیر را در این پیگیری مد نظر بدارید:

  • شاکی باید موقع رسیدگی به این شکایت هم در دادسرا و هم در دادگاه کیفری، ابلاغیه های دادسرا را مد نظر قرار دهد. سپس در صورتی که برای ارائه توضیحات و اثبات کلاهبرداری از وی دعوت شود، در آنجا حاضر و مدارک و اظهارات خود را ارائه نماید.
  • این نکته هم خالی از لطف نیست که برای پیگیری این شکایت و مشاهده قرار صادره توسط دادسرا و رای صادره توسط دادگاه می توانید به سامانه ثنا مراجعه نمایید.

به عنوان سخن پایانی و جمع بندی در این بحث، می خواهیم به مجازات هایی اشاره کنیم که بعد از طرح شکایت از کلاهبرداری اینترنتی مجرم با آن مواجه خواهد شد. این مجازات هها طبق آنچه در قانون بر اساس ماده 13 این قانون که در ماده 741 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 می خوانیم، از قرار زیر است:

“هر کس به طور غیر مجاز از سامانه های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل محو ، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند ، علاوه بر رد مال به صاحب آن ، به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.”

admin

نظرات بسته شده است.

تماس باما