عقد معاوضه و نکات حقوقی مرتبط
یکی از عقود بسیار مهم، عقد معاوضه است. در این مقاله بر آنیم تا به نکات حقوقی این عقد بپردازیم و راه ارتباطی با بهترین وکیل در تهران که در انواع قرارداد ها و عقود تخصص دارد را، به کاربران عزیز ارائه دهیم. با ما همراه باشید.
عقد معاوضه
معاوضه در لغت به معنای مبادله به کار می رود. عقد معاوضه اصطلاحا برای مبادله کالا و خدمات معنا پیدا میکند. در دوران باستان دو تولید کننده که تولیداتی متفاوت داشتند، مازاد تولیداتشان را مبادله می کردند. که به این عمل معاوضه گفته می شد. امروزه در اصطلاح حقوقی نیز معاوضه را مبادله کالا با کالا توصیف میکنیم. در صورت نیاز می توانید در موضوع قراردادها از بهترین وکیل قرارداد تجاری در تهران راهنمایی بخواهید.
عقد معاوضه چیست و چه ویژگی هایی دارد؟
عقد معاوضه عقدی است که به واسطه آن شخصی مالی را در مقابل و به عوض مالی دیگر صاحب می شود. ماده 464 قانون مدنی صراحتا به این نوع عقد پرداخته است. در این بخش به بررسی نکاتی پیرامون این عقد می پردازیم. وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور قراردادها (وکیل متخصص قرارداد) میتواند به راحتی شما را از ویژگی ها و مسائل حقوقی این نوع عقد آگاه سازد.
برای مطالعه بیشتر در ارتباط با این موضوع بر روی لینک زیر کلیک کنید
ماهیت عقد معاوضه
ماهیت عقد معاوضه بر اساس قانون ویژگی هایی دارد. در این بخش با توجه به ویژگی های این عقد، ماهیت آن را مورد بررسی قرار می دهیم:
- معاوضه، معوض است: طبق این ویژگی هر طرف در معامله در قبال مالی که می دهند، مالی دیگر را صاحب می شوند.
- معاوضه، لازم است: پس از انجام این معامله هیچ یک از طرفین نمی توانند قرارداد را بر هم بزنند، مگر آنکه قانون به آنها حق فسخ بدهد. یا هر دو به توافق برسند تا معامله از بین برود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از مشاوره با وکیل فسخ قرارداد بهره مند گردید.
- تملیکی بودن معاوضه: اگر این عقد به درستی انجام شود، طبق قانون بلافاصله کالا ها از مالکیت صاحبان قبلی خود خارج می شوند. به عبارتی به مالکیت طرف مقابل در می آیند.
قواعد عقد معاوضه
عقد معاوضه قواعد خاص به خود را دارد. قواعد این نوع عقد باعث می شود تا این عقد با عقد بیع تفاوت هایی پیدا کند. به عنوان قواعد کلی معاوضه باید بدانیم:
- طبق ماده 465 قانون مدنی احکام خاصه بیع در این نوع عقد صادق نیست. مانند خیارات که خاصه عقد بیع است. اما احکام کلی بیع در این عقد صدق می کند. مانند: حق حبس، لزوم تسلیم مورد معامله، قدرت بر تسلیم آن و اهلیت طرفین.
- با توجه به مورد اول نمیتوان برای شریک خود در این عقد حق شفعه قائل شد.
یکی از حوزه هایی که این نوع عقد اهمیت پیدا می کند، حوزه ملکی است. لازم به ذکر است یک مشاوره ساده با بهترین وکیل ملکی در تهران می تواند از هرگونه ضرر و زیان مالی برای طرفین در این نوع از عقد جلوگیری کند.
برای استفاده از مشاوره آنلاین و یا رزرو مشاوره حضوری با محمد حاجیلو، با شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امر قرارداد تماس بگیرید: 09121275588 و 28425688-021
وکیل متخصص در عقد معاوضه
در این نوع از عقود باید به کیفیت و تناسب ارزشی کالاهای مورد مبادله در معامله توجه کرد. به منظور آگاهی بیشتر توصیه می شود که از وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور قراردادها کمک بگیرید. وی با داشتن دانش کافی و تجربه در امور مربوط به قرارداد ها بالاخص عقد معاوضه می تواند راهگشای شما باشد.
در دفتر حقوقی محمد حاجیلو، وکیل تجاری متخصص آماره ارائه خدمات تخصصی در امور تجاری و انواع عقود و قرارداد ها می باشیم. بدین منظور با ما تماس بگیرید: 09121275588 و 28425688-021
تفاوت بین عقد معاوضه و عقد بیع
اکثر مواقع این پرسش مطرح می شود که تفاوت میان عقد بیع و عقد معاوضه در چیست؟ به عبارت دیگر از کجا می توان فهمید که مبادله ای که انجام می شود، بیع است یا معاوضه؟ در پاسخ به این پرسش، به منظور سخن پایانی، موارد زیر را عنوان می کینم:
- اگر دوشخص بدون در نظر گرفتن قیمت اموال، مبادله را انجام دهند، معاوضه به حساب می آید. این در حالی است که اگر طرفین یکی از اموال مورد مبادله را به عنوان ثمن بدانند، آن قرارداد باید تابع قوانین عقد بیع باشد.
- در بیع، عین مبیع مورد بحث است. اما در معاوضه منفعت و یا حق مالی نیز به جای عین در نظر گرفته می شود.
- پاره ای از خیارات مخصوص بیع است.
- حق شفعه تنها در بیع صادق است.