تماس با ما

بررسی صفر تا صد عقد اجاره و نکات حقوقی آن

عقد اجاره و وکیل قراردادها

عقد اجاره یک از رایج ترین و پرکاربرد ترین عقود حقوقی می باشد. از این رو دارای اهمیت بالایی است و بهره مندی از مشاوره درست در این باب، می تواند یاری رسان شما باشد. اغلب افراد بدون مشاوره حقوقی و با تکبیه بر آگاهی جزئی از قوانین حاکم بر این موضوع در تلاشند تا خود اقدام به احقاق حقوق خود کنند.

حال آنکه مشاوره با بهترین وکیل در تهران که در این زمینه از دانش و تجربه کافی برخوردار است، می تواند علاوه بر احقاق حقوق شما، از طی مسیر اشتباه و اتلاف وقت و هزینه شما نیز جلوگیری نماید. با ما همراه باشید.

عقد اجاره

همانطور که در ابتدا گفتیم، باید بدانیم عقد اجاره از قرارداد های بسیار مهم به شمار رفته و امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اجاره در لغت به معنای چیزی را به فردی دادن است. این عقد نکات و مسائل گوناگونی دارد که در این بخش به بررسی آنها می پردازیم. وکیل متخصص قراردادها به خوبی انواع عقود و شرایط و ویژگی های آنها را می شناسند و بهترین راهنما در تنظیم انواع عقود خواهند بود.

یمی از موضوعاتی که در آن عقد اجاره اهمیت پیدا می کند، بحث سرقفلی است. در چنین مواقعی، پیشنهاد ما به شما استفاده از مشاوره تخصصی با بهترین وکیل سرقفلی در تهران خواهد بود. با ما همراه باشید.

انواع عقد اجاره

عقد اجاره قراردادی است که به واسطه آن شخصی منافع عین مال خود را با شخص دیگری معامله می کند. وی در عوض آن اجرتی دریافت می کند. این عقد ویژگی ها . انواع مختلفی دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود. این عقد اجاره به اعتبار موضوعی که دارد به انواع متفاوتی تقسیم می شود. این تقسیم بندی را طبق ماده 467 قانون مدنی عنوان می کنیم:

  • اشیا
  • حیوان
  • انسان

در ادامه شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری را برایتان قرار خواهیم داد.

ماهیت عقد اجاره

در ماده 466 قانون مدنی می خوانیم : عقد اجاره قراردادی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره می باشد. بهترین وکیل ملکی در تهران در این باره اذعان می دارد: به عبارت دیگر در اصطلاح قراردادی است که در آن مستاجر در برابر پرداخت مال الاجاره به موجر برای یک مدت معین مالک منافع عین مال می شود. به عنوان مثال مستاجر در مدت زمان تعیین شده درعقد، بسته به کاربری ملک می تواند از منافع آن برای سکونت و یا کسب و کار استفاده کند.

پیشتر انواع این عقد را ذکر کردیم. در بین انواع آن که پیشتر به آن اشاره شد اشیا مد نظر ما خواهد بود که در آن شخصی را که منافع عین مال خود را به تملک دیگری در می آورد موجر (اجاره دهنده) می نامیم. همچنین شخصی را که در مقابل پرداخت مبلغی تحت عنوان اجاره بها یا مال الاجاره  مالک منافع عین مال(مستاجره)  می شود را مستاجر (اجاره کننده) می نامیم.

ارکان عقد اجاره

  • موجر
  • مستاجر
  • مستاجره
  • مال الاجاره

در عقد اجاره چهار رکنی که عنوان کردیم، ماهیت اصلی آن را تشکیل می دهند. این چهار رکن از اهمیت بالایی برخوردارند. به عبارت دیگر اگر این چهار رکن تحقق نیابند این عقد معنا پیدا نمیکند.

ویژگی عقد اجاره

از ویژگی های بدیهی عقد اجاره می توان به معوض بودن و موقت بودن آن اشاره کرد. این دو ویژگی را جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم:

معوض بودن

معوض بودن به این معناست که عقد اجاره رایگان نخواهد بود. مستاجر موظف به پرداخت مال الاجاره می‌‎‌‌باشد. این که چه مبلغی و در طی چه مدت زمانی باید به موجر پرداخت گردد به توافق میان موجر و مستاجر بستگی دارد. توافقات طرفین در قرارداد آورده می شود.

موقت بودن

عقد اجاره ، قراردادی موقت و زمان دار است. یعنی نمی‌تواند به صورت دائمی منعقد شود. به عبارت دیگر مدتی با توافق موجر و مستاجر تعیین می شود و در این مدت زمان مالک مالکیتی متزلزل خواهد داشت. با اینکه مالک یک مال است اما برای مدتی نمی‌تواند از منافع آن مال استفاده کند.

شرایط انعقاد عقد اجاره

در شرایط و مسائل حقوقی عقد قرارداد ها به نکاتی اشاره کردیم. عقد اجاره نیز از نظر شرایط انجام و آثاری که دارد تابع قوانینی مشابه است. در ذیل به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.

  • مشروع بودن منفعتی که از اجاره به دست می آید. به عنوان مثال ملک به منظور دایر کردن قمارخانه یا امثالهم اجاره نگردیده باشد.
  • مورد اجاره باید به صورتی باشد که تمامی آن قابل اجاره دادن باشد نه فقط قسمتی از آن.
  • مورد اجاره باید کاملا از نظر ویژگی ها و شرایط معلوم و معین باشد.
  • طرفین قرارداد می بایست عاقل بالغ و رشید باشند.

به منظور مطالعه بیشتر می توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید

نکات حقوقی ملکی

دادنامه عقد اجاره

عقد اجاره و نکات حقوقی مربوط به آن
وکیل قراردادها

برای استفاده از مشاوره تلفنی و یا رزرو مشاوره حضوری با محمد حاجیلو، با شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری تماس بگیرید: 09121275588 و 28425688-021


فسخ عقد اجاره

وکیل فسخ فرارداد در این بحث اذعان می دارد که فسخ، در عقد اجاره نیز مانند عقود دیگر قابل اجرا خواهد بود. به همین منظور در این بخش، به بررسی برخی خیارات که به طرفین حق فسخ می دهند می پردازیم.

  • خیار تخلف از شرط: شرایطی در عقد قرارداد تعیین می شوند که در صورتی که خلاف آنها عمل شود هر کدام از طرفین می توانند در اولین بار انجام تخلف قرارداد را فسخ کنند.
  • خیار عیب: در صورتی که درمال مورد نظر قرارداد عیب و نقصی وجود داشته باشد خریدار می تواند قرارداد را فسخ کند.

نکات حقوقی در عقد اجاره

به عنوان سخن پاساتی بهتر است در این بخش برخی نکات حقوقی را در این نوع از عقد، یاد آور شویم. این نکات عبارت اند از:

  • عقد اجاره ، قراردادی لازم است .این بدان معناست که هیچ کدام از طرفین قرارداد یعنی موجر و مستاجر حق فسخ یک طرفه قرارداد را ندارند. مگر آنکه با استفاده از خیارات و حکم قانونی قرارداد را فسخ کنند.
  • فوت موجر تاثیری در اعتبار این قرارداد ندارد. ورثه موجر موظف به تحویل عین مستاجره تا پایان مدت تعیین شده خواهند بود.
  • اگر مستاجره به واسطه به وجود آمدن خرابی و یا عیب غیر قابل استفاده شود و دیگر نفعی برای مستاجر در اجاره عین مستاجره نباشد، قرارداد به خودی خود قابلیت باطل شدن را دارد.

وکیل متخصص عقد اجاره

دفتر حقوقی محمد حاجیلو وکیل پایه یک دادگستری آماده ارائه خدمات در زمینه های حقوقی و کیفری یاری رسان شماست. اغلب در عقد اجاره به دلیل عدم آگاهی، موضوع به دلیل ایجاد درگیری، به خود جنبه کیفری می گیرد. در همچین مواقعی، در صورت نیاز به مشاوره با بهترین وکیل کیفری در تهران در بحث تنظیم قرارداد های متفاوت، تماس بگیرید: 09121275588 و 28425688-021

admin

نظرات بسته شده است.

تماس باما