تماس با ما

انحلال شرکت مراحل و اقدامات لازم

انحلال شرکت ها و وکیل تجاری متخصص

بهترین وکیل انحلال شرکت ها اذعان می دارد، یکی از مهمترین موضوعاتی که افراد در جریان کار شرکت ها با آن سر و کار دارند، بحث انحلال است. این موضوع مراحل و قوانینی دارد که با آگاهی از آن روند انحلال را تسهیل و کوتاه می نمایید. با ما همراه باشید.

انحلال شرکت

انحلال شرکت را به صورت خیلی خلاصه بیان می کنیم. به روند توقف فعالیت یک شرکت، انحلال آن می‌‌گویند. انحلال دلایل بسیاری می‌تواند داشته باشد. گاهی شرکت‌ها از انجام وظایفی که برای آن تاسیس شده اند باز می‌مانند. یا دیگر لزومی برای ادامه‌ی حیات‌شان دیده نمی‌شود. در امور مربوطه می توانید با بهترین وکیل در تهران که متخصص در این امور تجاری است یا همان وکیل شرکت ها و وکیل تجاری مشورت کنید. بدین صورت روند این موضوع را تسریع ببخشید.

کلیت انحلال شرکت

انحلال شرکت در لغت یعنی عدم فعالیت و در واقع تعطیل شدن. هنگامی که شرکا با یک دیگر اقدام به ثبت شرکت می کنند، یک شخصیت حقوقی به وجود می آید. در صورتی که بنا به دلایل مختلف اختیاری یا اجباری، مجبور به منحل کردن شرکتها می شوند، موضوع باید به طور رسمی اطلاع رسانی شود. این کار برای تمامی شرکت های مسئولیت محدود، سهامی خاص، تضامنی، تعاونی و… باید اطلاع رسانی شود.

دلایل انحلال شرکت

قانون تجارت برای دلایل انحلال شرکت ها موارد زیر را عنوان می کند:

  • دلایل موجه: یکی از شرکا می تواند شرکت را منحل کند. البته این یک اختیار قانونی است در نتیجه این حق باید توسط دادگاه تعیین شود. با در نظر گرفتن موارد مد نظر قانونی، اعمال گردد. مثلا وقتی قسمت عمده ای از فعالیت شرکت به صورت غیر قانونی صورت می گیرد. این شکل از انحلال می تواند روی دهد.
  • تصمیم شرکاء: در صورتی که تمامی شرکا بخواهند که شرکت منحل شود این کار انجام خواهد شد. انحلال را از طریق تغییر در اساسنامه و تقلیل مدت فعالیت هم می توان انجام داد. در صورتی که یکی از شرکا بخواهد شرکت منحل شود، باز هم این اتفاق می افتد.
  • از بین رفتن یکی از عناصر شرکت: به عنوان مثال و درک بهتر فرض کنید برای تشکیل شرکت به حداقل دو نفر احتیاج باشد. در صورتی که یکی از شرکا میدان را ترک کند، شرکت نمی تواند با یک نفر باقیمانده سرپا بماند و در نتیجه منحل خواهد شد. هم چنین حذف نوع شرکت توسط قانون، انقضای مدت شرکت و ورشکستگی هم از دلایلی است که منجر به این نوع می شود.
  • وضعیت خاص یکی از شرکاء: دلایلی وجود دارد که می تواند باعث این انحلال شود. این دلایل عبارتند از : فوت و حجر شریک، ناتوانی شریک برای پرداخت دیون شخصی و…
طریقه انحلال شرکت ها
وکیل انحلال شرکت

چگونگی انحلال شرکت

وکیل انحلال شرکت خاطر نشان می شود که این روند از 3 طریق صورت می پذیرد:

  • حکم دادگاه
  • مراجع مسئول در زمینه ثبت و انحلال
  • صدور حکم ورشکستگی برای شرکت

در نظر داشته باشید که در تمامی مراحل، مشاوره با وکیل تجاری متخصص الزامی می باشد.

راه های انحلال شرکت

در این بخش به راه های اصلی انحلال اشاره می کنیم. این راه ها با توجه به قانون تجارت حاکم بر ایران به شرح زیر است:

  • راه اول این است که خودتان تمامی مراحل را پیگیری کنید. پس از پشت سر گذاشتن مراحل اداری که وقت گیر و پر از فراز و نشیب هستند، انحلال شرکت شما به انجام می رسد. حقیقت این است که در صورتی که دانش و تجربه کافی در این زمینه نداشته باشید، ممکن است روند این کار برایتان با اتلاف هزینه، زمان و انرژی همراه باشد.
  • راه دوم این است که انجام انحلال را به بهترین وکیل ورشکستگی در تهران بسپارید . ما هر روزه در دفتر حقوقی محمد حاجیلو، ده ها پرونده ثبتی، انحلال و… را به سرانجام می رسانیم. آشنایی با قوانین و تجربه زیاد در این زمینه باعث می شود که در اسرع وقت و بدون صرف هزینه اضافه کار شما به سر انجام برسد.

درخواست ثبت انحلال شرکت

برای درخواست ثبت انحلال شرکت باید تمام اعضا و شرکا صورت جلسه را امضا کنند. در واقع حتی اگر یک نفر از اعضا مخالف باشد، انحلال منتفی می­ شود. در صورت اعلام رضایت تمام شرکا باید نهایتاً ۵ روز پس از امضای صورت جلسه، مدارک لازم را به اداره ثبت شرکت­ها تحویل داد. بعد از ارائه مدارک لازم، از ۱۰ تا ۱۵ روز کاری زمان می‌برد تا ثبت یک شرکت نهایی شود. اما تا زمانی که خبر انحلال در روزنامه‌های کثیر‌الانتشاری که آگهی‌‌های مجموعه مذکور را درج می‌کنند پخش نشود، ثبت آن رسمیت ندارد.

اگرچه پس از انحلال، مدیر سمتی نخواهد داشت. اما می­ بایست شخصی را به عنوان مدیر تصفیه معرفی کرد. مدیر تصفیه به مدت ۱۰ سال در قبال طلب­ها، بدهی­ها، مالیات­های مستقیم و غیرمستقیم و سایر امور ناتمام شرکت مسئول است.

مراحل انحلال شرکت

برای انحلال شرکت مراحل زیر الزامی است.

  • تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.
  • پس از تصمیم مجمع عمومی فوق العاده به انحلال، مدیر تصفیه مشخص می شود.
  • صورتجلسه مجمع عمومی توسط مدیر تصفیه، شرکاء و سهامداران امضا می شود. صورتجلسه به همراه مدارک لازم  از طریق پست پیشتاز، به اداره ثبت شرکت ها ارسال می گردد.
  • کارشناس مربوطه پرونده را بررسی می کند. در صورتی که منع قانونی وجود نداشته باشد و مدارک کامل باشد، مسئول مربوطه اقدام به انحلال می نماید.
  • در این مرحله، باید به اطلاع عموم برسد. این کار از طریق درج آگهی در روزنامه های رسمی و کثیرالانتشار انجام می گردد.
  • در این گام مدیر تصفیه اقدامات لازم را انجام می دهد. از جمله کارهایی که بر عهده اوست می توان به تصفیه کلیه امور، پرداخت قرض ها و وصول مطالبات شرکت اشاره کرد. مدیر تعیینی، در واقع نماینده شرکت برای انجام کلیه امور مربوطه می باشد.
  • پس از این که شرکت منحل می شود بایستی در تمامی اوراق، آگهی ها و خلاصه هر جایی که نام شرکت می آید، پس از نام شرکت،  عبارت ” در حال تصفیه ” قید گردد.

برای مشاوره حقوقی تلفنی و رزرو مشاوره حضوری در زمینه انحلال شرکت ها با محمد حاجیلو، با شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری تماس بگیرید: 09121275588 و 28425688-021


وکیل متخصص در انحلال شرکت
وکیل پایه یک دادگستری متخصص – وکیل تجاری

مدارک ثبت انحلال شرکت

همانطور که پیشتر اشاره کردیم در فرآیند انحلال شرکت ابتدا صورتجلسه تنظیم می‌شود. همچنین همه اعضای شرکت موظف هستند که آن را امضا کنند. اگر یک نفر برای امضا رضایت ندهد و راضی به اینکار نباشد سایر افراد عضو نمی‌توانند شرکت را منحل نمایند. حال به بررسی مدارک لازم به جهت اجرایی شدن این انحلال می پردازیم. مدارک مورد نیاز برای انحلال، با توجه به نوع شرکت مورد نظر، متفاوت است. در ادامه به بررسی هریک به صورت جداگانه می پردازیم.

مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت تضامنی

از جمله مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت تضامنی عبارت است از:

  • مدارک شناسایی شرکا
  • اصل صورتجلسه انحلال که به تایید همه شرکا و مدیر تصفیه رسیده باشد.
  • مدارک ثبتی شرکت
مدارک مورد نیاز برای انحلال شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود

بری هر دو نوع شرکت سهامی خاص و شرکت با مسئولیت محدود، مدارک لازم برای انحلال شرکت از قرار زیر است:

  • اصل صورت جلسه انحلال که توسط شرکا و مدیر تصفیه تایید شده باشد.
  •  آخرین روزنامه رسمی
  •  فتوکپی شناسنامه مدیر تصفیه
  •  اصل روزنامه‌ای که آگهی دعوت شرکاء هر زمان که مجمع با اکثریت شرکاء تشکیل شده در آن منتشر شده است.
  • مدارک ظرف پنج روز به اداره ثبت شرکت‌ها تحویل داده شود و توسط نماینده فرم درخواست امضا شود.

اقدامات بعد از انحلال شرکت

به گفته وکیل انحلال شرکت ، بعد از آنکه یک شرکت تمام مراحل مربوطه را طی کرد، اموال و دارایی‌های آن شرکت در حالت معلق قرار می‌گیرد تا تکلیف بدهی‌هایش مشخص شود. مسئولیت رسیدگی به چنین اموری با مدیر تصفیه است. وی همچنان موظف است که پروژه‌های قبلی را به پایان برساند و نمی‌تواند ناتمام رها‌یشان کند. وقتی که انحلال صورت  بگیرد تمامی سمت‌ها از بین رفته و فقط مدیر تصفیه مسئول رسیدگی به امور می‌شود. مدیران وسهام‌داران تنها می‌توانند به مدیر تصفیه در پیش بردن امور کمک کنند.

admin

نظرات بسته شده است.

تماس باما