تماس با ما

دستور تخلیه ، چه قوانین و مراحلی دارد؟

وکیل ملکی متخصص در امور ملکی

یکی از دعاوی رایج در بحث قراردادها، دستور تخلیه است. این امر نکات حقوقی دارد که با تخصص در آنها مراحل پیش رو تسهیل می گردد و از صرف زمان و هزینه اضافی، جلوگیری به عمل می آید. در این مقاله به بررسی این معقوله، قوانین مربوطه و مراحلی که دارد، و نقش اساسی وکیل دستور تخلیه ردر این مراحل، خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

دستور تخلیه

همانطور که گفتیم، بر آنیم تا دستور تخلیه را در این بخش مورد بررسی قرار دهیم. زمانی که یک ملک اجاره داده می شود، ممکن است در صورت بروز مشکلاتی، مالک اقدام به گرفتن این دستور نماید. بدین صورت که مالک دعوایی را مطرح میکند که ملکی را به شخصی با رضایت خود اجاره داده است. ولی اکنون با اتمام قرارداد، دیگر رضایت نمی دهد که مستاجر باز هم در آن ملک بماند. در این گونه پرونده ها مشاوره با وکیل دستور تخلیه که بهترین وکیل ملکی در تهران است ، می تواند کمک رسان شما باشد.

دستور تخلیه در دعوای تخلیه

دعوای تخلیه موردی است که فردی با رضایت و اجازه مالک، ملکی را به تصرف خود درآورده است. یعنی شروع تصرف متصرف با رضایت مالک بوده است (مثل قرارداد اجاره). در این فرض مالک می تواند با مراجعه به دادگاه یا شورای حل اختلاف تقاضای تخلیه ید بنماید. به دعوای تخلیه ید، تخلیه هم گفته میشود. صادر شدن دستور تخلیه موردی است که در این دعوا مورد بررسی قرار می دهیم.

شروط لازم برای صدور دستور تخلیه

  • اتمام مدت زمان اجاره . زمانی که مهلت قرارداد تمام می شود، در صورتی که اقدامی از طرف مستاجر برای تمدید صورت نگیرید و نیز ملک را ترک نکند.
  • عدم پرداخت اجاره توسط مستاجر بیش از زمان سه ماه
  • اجاره مال الاجاره به شخصی دیگر توسط مستاجر
  • بهره برداری از مال مورد اجاره توسط مستاجر در راستای اعمال و موارد غیر مشروع و غیرقانونی

اگر حداقل یکی از شروط بالا باید در دعوای مورد نظر صادق باشد، مالک می تواند اقدام به طرح دعوا کند و دستور تخلیه صادر شود.

چه کسی در دعوای تخلیه می تواند شکایت کند؟

در دعوای خلع ید فقط اشخاص ذی نفع یا وکیل یا قائم مقام یا نماینده قانونی میتواند طرح دعوا نماید. وکیل دستور تخلیه می تواند تمامی اقدامات لازم را به انجام رساند.


برای مشاوره تلفنی و یا رزرو مشاوره حضوی با وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور ملکی، با شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری تماس بگیرید: 09121275588 و 28425688-021


دستور تخلیه و وکیل ملکی متخصص
مشاوره با وکیل دستور تخلیه در امور املاک

مراحل و زمان اجرای دستور تخلیه

  • موجر به صورت کامل ودیعه (پیش پرداخت) مستاجر را به وی بپردازد
  • پول پیش به صورت نقد باشد. در حال دیگر برگه انتقال وجه، توسط موجر به دایره اجرا اداره ثبت اسناد و املاک تحویل داده شود.
  • اگر مالک مدعی باشد که مستاجر به ملک خسارت زده و یا مستاجر به وی بدهی دارد ، برای رسیدگی به این موارد باید در دادگاه یا شورای حل اختلاف ، طرح شکایت کند.
  • پس از صدور حکم تخلیه از اداره ثبت اسناد و املاک یا شورا یا دادگاه، مستاجر ۳ روز فرصت خواهد داشت که ملک را به طور کامل تخلیه کند.
  • در زمان اجرای حکم، اگر مستاجر در محل حاضر نباشد، اثاثیه ایشان به یک انبار عمومی منتقل می شود.

در تمامی مراحل صدور دستور تخلیه تا اجرای آن می توانید از بهترین وکیل در تهران کمک بگیرید و حضورتان الزامی نخواهد بود.

دستور تخلیه ملک چقدر زمان می برد؟

اصولاً برای دستور تخلیه و تخلیه فوری زمانی حدوداً یک ماه تخمین می زنیم. همچنین برای حکم تخلیه در دادگاه یا شورا در خصوص اماکن مسکونی زمانی حدود چهار ماه تخمین می زنیم. در نهایت تخلیه اماکن تجاری شاید تا حدود یک سال هم طول بکشد. وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور ملکی می تواند به راحتی تمامی مراحل را با استفاده از تجربه کافی در امور ملکی با انجام برساند.

مرجع رسیدگی به دعوا تخلیه

متناسب با نوع تخلیه ، برای صدور دستور تخلیه به یکی از مراجع زیر مراجعه می کنیم :

  • شورای حل اختلاف
  •  دادگاه عمومی حقوقی
  • اداره اجرای ثبت

مرجع رسیدگی به درخواست تخلیه

در شرایط مختلف ، برای درخواست دستور تخلیه باید ب مراجع متفاوتی که پبشتر اشاره کردیم، مراجعه شود. این شرایط از قرار زیر است:

  • اگر مورد اجاره، مسکونی باشد مرجع رسیدگی به آن شورای حل اختلاف است.نکته:حال اگر حکم تخلیه باعث عسر و حرج مستاجر شود قبل از تخلیه بر اساس ماده ۹ قانون ۱۳۶۲ مستاجر حق درخواست تاخیر را دارد.
  • اگر ملک مورد نظر تجاری و یا تابع مقررات حق کسب، پیشه و سرقفلی باشد مرجع رسیدگی به آن دادگاه میباشد و شورای حل اختلاف فاقد صلاحیت و رسیدگی به آن است.

نکات مهم دستور تخلیه

وکیل دستور تخلیه ، نکات زیر را در این فرآیند خاطر نشان می شود:

  • در قرارداد اجاره به صورت عادی که بین مالک و مستاجر در دو نسخه نوشته شده باشد: پس از بررسی شرایط تخلیه،طی یک هفته بعد از آنکه تقاضا ارائه شد، تخلیه به رای مقام قضایی در مرجع قضایی توسط ضابطین قوه قضائیه انجام می گیرد .
  • در صورتی که قرارداد اجاره به صورت رسمی تنظیم شده باشد، پس از حصول شرایط تخلیه، ظرف یک هفته پس از تقاضای تخلیه توسط دوایر اجرای ثبت صورت خواهد گرفت.
  • در صورتی که موجر مبلغی به عنوان ودیعه و تضمین از مستاجر دریافت کرده باشد، تخلیه به زمان استرداد وجه مذکور به مستاجر و یا سپردن آن به دایره موکول می شود.
  • اگر مالک مدعی ورود خسارت و یا بدهی بابت قبوض تلفن، آب، برق و گاز مصرفی باشد موظف است همزمان گواهی دفتر شعبه دادگاه صالح را مبنی بر ارائه دادخواست مطالبه ضرر و زیان به میزان مورد ادعا را به دایره اجراء تحویل دهد.
  • اگر مستاجر در مورد مفاد قرارداد فی ما بین مدعی هرگونه حقی باشد، ضمن اجرای دستور تخلیه ، شکایت خود را به دادگاه صالح تقدیم می کند.

وکیل متخصص دستور تخلیه

دفتر حقوقی محمد حاجیلو با داشتن تجربه کافی در پرونده های مرتبط ملکی اعم از دستور تخلیه ، آماده ارائه خدمات تخصصی می باشد. با ما تماس بگیرید: 09121275588 و 28425688-021

این نکته را نیز به عنوان سخن پایانی خاطر نشان می شویم که، در برخی موارد به دلیل عدم آگاهی طرفین دعوا، تنش بین آنها ایجاد میگردد. و بعضا با ایجاد درگیری، پرونده وارد فاز کیفری می گردد. در چنین مواقعی پیشنهاد ما به شما، مشاوره تخصصی با بهترین وکیل کیفری در تهران می باشد. از همراهی شما سپاسگزاریم.

admin

نظرات بسته شده است.

تماس باما