تماس با ما

حق شفعه چیست؟

حق شفعه

در قانون مدنی ایران، حق شفعه از اهمیت بالایی برخوردار است. اکثر افرادی که در ملکی اشتراک و شراکت دارند، امکان دارد با این موضوع رو به رو شوند. در این مقاله بر آنیم تا این موضوع، شرایط و ویژگی های آن را بررسی کنیم. بهترین وکیل در تهران با داشتن تجربه کافی در امور دعاوی مربوط به این حق، و با تکیه بر دانش خود، می تواند از تضییع حقوق موکلین و کاربران، جلوگیری به عمل آورد. با ما همراه باشید.

حق شفعه در قانون

اگر دو نفر مالی غیر منقولِ قابل تقسیم داشته باشند یا به عبارتی در آن مال با هم شریک باشند و یکی از آنها سهم خود را به شخصی دیگر بفروشد، شریک دیگر می تواند با پرداخت ارزش آن سهم، آن را از آن خود کند. به این حق، در قانون ایران، حق شفعه می گویند. شریکی که از این حق بهره مند می گردد، شفیع نام دارد.

پیشنهاد ما به منظور مطالعه بیشتر: نکات حقوقی خرید ملک

شرایط اعمال حق شفعه

بهترین وکیل ملکی در تهران عناوین اصلی که به واسطه تحقق آنها حق شفعه اعمال می گردد را از قرار زیر بیان می کند:

  • غیر منقول باشد:بر اساس ماده 808 قانون مدنی این حق در صورتی محقق می شود که مال غیر منقول ذاتی باشد.
  • انتقال بیع: باید بدانیم که اگر یکی از طرفین در شراکت سهم خود را به روشی به غیر از عقد بیع به شخصی دیگر بدهد این حق محقق نمی شود. قانونا باید این معامله به صورت عقد بیع باشد.
  • انتقال تمام سهم: اگر فقط بخشی از سهم شریک به فروش برسد برای طرف مقابل حق به وجود نمی آید. پس در احقاق این حق اصل بر فروش و واگذاری تمامی سهم شریک به شخص ثالث است.
  • قدرت شفیع در پرداخت بها و ارزش سهم: پس از احقاق حق از لحاظ قانونی خریدار نباید متحمل ضرر شود. بنابراین مبلغی را که بابت معامله پرداخت کرده است باید تمام و کمال به وی باز گردانده شود.
  • مشاع باشد
  • قابل تقسیم باشد
  • تعداد شرکا
  • فوریت

در ادامه به بررسی برخی از این شروط به صورت مجزا می پردازیم.

حق شفعه چیست؟
حق شفعه

در بسیاری از موارد به دلیل عدم آگاهی افراد، مساله وارد فاز کیفری می شود. این موضوع به دلیل ایجاد دعوا و درگیری بین طرفین این موضوع است. دقت بفرمایید در چنین مواقعی بهترین راهکار مشاوره تخصصی با بهترین وکیل کیفری در تهران می باشد.

در صورت نیاز به مشاوره با محمد حاجیلو، با شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری تماس حاصل نمایید: 09121275588 و 02128425688

مشاع بودن مال در حق شفعه

اگر مال تقسیم شده باشد در این صورت هر کدام می توانند سهم خود را بردارند.یا حتی در صورت تمایل به شخصی دیگر بفروشند. در این مواقع، فروش مال ضرری به دیگری نخواهد رساند. درنتیجه نمی شود حقی برای وی قائل بود. پس نتیجه می گیریم یکی از شروط احقاق حق شفعه مشاع بودن آن است. اصطلاحا مال، مشارکتی است.

تعداد شرکا در حق شفعه

در حق شفعه تعداد شرکا باید 2 نفر باشد. باید بدانیم که اگر تعداد شرکا بیشتر از دو نفر باشد و یکی از آنها بخواهد سهم خود را به فروش برساند برای سایر شرکا حقی محقق نمی شود. در مقابل نکته ی دیگر این است که تعداد افراد فقط در شراکت مورد توجه است. این بدان معناست که در مورد شخص یا اشخاص ثالث صدق نمی کند.پس تعداد شرکا باید 2 نفر باشد. اما مهم نیست که سهم به چند نفر فروخته شده باشد.

فوریت در حق شفعه

شریک بلافاصله بعد از اینکه ار فروش سهم طرف دیگر، با خبر شد، باید اقدام به مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری بکند. سپس با کمک از وکیل مجرب اقدام به احقاق حق خود کند.

البته این نکته را در نظر بگیرید که اگر شریکی از فروش سهم شریکش بی اطلاع باشد، حق شفعه برای وی از بین نخواهد رفت. یعنی هر زمان که مطلع شد، می تواند اقدام کند. در این بین اگر خریدار سهم طرف مقابل ادعا کند که شریک دیگر از این معامله اطلاع دارد، باید برای اثبات ادعای خود ادله کافی را ارائه دهد.

وکیل متخصص در حق شفعه

در صورت نیار به مشاوره تلفنی و آنلاین  یا رزرو مشاوره حضوری با وکیل مجرب می توانید با دفتر حقوقی محمد حاجیلو وکیل پایه یک دادگستری تماس بگیرید: 02128425688 و 09121275588

دفتر حقوقی محمد حاجیلو وکیل پایه یک دادگستری با همکاری وکلا مجرب آماده ارائه خدمات در زمینه های حقوقی و کیفری می باشد.

admin

نظرات بسته شده است.

تماس باما