تماس با ما

انحصار وراثت در شورای حل اختلاف چه مراحل و مدارکی لازم دارد؟【سال1403】

مدارک انحصار وراثت در شورای حل اختلاف

هر فردی در سالیان عمر خود مال و اموالی را به دست می آورد که بعد از فوت او بلااستفاده می ماند و از این بابت باید سریعتر تعیین و تکلیف شوند تا به استفاده وراث وی برسند. از این رو یکی از مهمترین مباحث، انحصار وراثت در شورای حل اختلاف است که در این مقاله کوشیده ایم با راهنمایی بهترین وکیل در تهران که در این امر تخصص کافی دارد، این بحث را از زوایای مختلف بررسی نماییم. اگر در این باب سوالی در ذهن دارید یا به تازگی با امور انحصار وراثت سر و کار داشته اید، با ما در این مقاله همراه باشید.

انحصار وراثت

نظر به اهمیت موضوع انحصار وراثت در شورای حل اختلاف ابتدا به آشنایی با ماهیت حقوقی و عرفی این عمل می پردازیم. بهترین وکیل انحصار وراثت در تهران در این باب اذعان می دارد که این از رایج‌ ترین مسائل حقوقی است. به منظور انجام انحصار وراثت یا تقسیم ارث باید فرایند خاصی را طی نمود. این امر در صورت عدم آگاهی از آن ممکن است کمی دشوار و پیچیده به نظر برسد. بنابراین بهتر است در ارتباط با انحصار وراثت که همان تقسیم ترکه متوفی و تعیین و تکلیف اموال وی است، آگاهی نسبی به دست آورید.

به منظور مطالعه بیشتر کلیک کنید: طبقات ارث

انحصار وراثت در شورای حل اختلاف

پیشتر به این مورد اشاره کردیم که بعد فوت افراد، اموال آنها باید مورد تعیین و تکلیف حقوقی قرار گیرد. لازم به ذکر است که برای تقسیم و تعیین تکلیف این اموال، بین وراث باید گواهی انحصار وراثت صادر گردد.در حقیق اموال شخص متوفی بدون برگه انحصار وراثت به هیچ شکلی قابل خرید و فروش و معامله نخواهد بود. بدین منظور به مهم ترین مرحله که انحصار وراثت در شورای حل اختلاف است سر و کار پیدا می کنیم.

انحصار وراثت از امور حقوقی می‌باشد و رسیدگی به امور حقوقی در مراجع قضایی انجام می‌گیرد. مرجع قضایی که در این باره مسئولیت رسیدگی دارد شورای حل اختلاف است. در نتیجه انحصار وراثت در این مرجع به صورت زیر انجام می ذیرد:

  • توسط وراث متوفی یا وکیل‌ آنها
  • بعد از دریافت گواهی فوت با مراجعه به شورای آخرین شهری که محل زندگی متوفی می باشد
انحصار وراثت در شورای حل اختلاف

به منظور مشاوره با محمد حاجیلو، وکیل متخصص در امور مربوط به انحصار وراثت از شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری استفاده نمایید: 09121275588 و 02128425688

در نظر بدارید امور مربوط به انحصار وراثت در شورای حل اختلاف و مراحل مربوط به آن، اموری حقوقی اند. اما اگر در حین انجام آن با امور کیفری مانند دیگیری یا فروش مال غیر مواجه شوید، باید از بهترین وکیل کیفری در تهران یا شهرستان محل سکونتتان یاری بخواهید. زیرا این امور در خلال انحصار وراثت اموری کیفری و تخصصی اند.


مراحل انحصار وراثت در شورای حل اختلاف

مراحلی را که باید برای انحصار وراثت در نظر بدارید، مراحلی از قرار زیر است:

  • ابتدا باید فرم مخصوص درخواست گواهی انحصار وراثت توسط فرد متقاضی پر شود.
  • پس از ثبت درخواست انحصار وراثت در شورای حل اختلاف دادگاه مدارک و اسناد را مورد بررسی قرار می دهد.
  • سپس آگهی اموال و دارایی های متوفی در روزنامه آگهی می شود. تا اگر شخصی نسبت به اموال اعتراضی دارد یا ورثه دیگری وجود دارند، مشخص گردد.
  • پس از گذشت یک ماه از انتشار آگهی در صورتی که معترضی موجود نباشد، گواهی انحصار وراثت صادر می گردد.

اما برای طی این مراحل به چه مدارکی نیاز داریم؟ در قسمت بعد پاسخ این سوال را می دهیم. با ما همراه باشید.

مدارک لازم برای انحصار وراثت در شورای حل اختلاف

در هر مقاله به این موضوع اشاره می کنیم که متناسب با هر موضوعی در رویه قضایی، مدارکی لازم است. اما این مدارک درباره انحصار وراثت در شورای حل اختلاف شامل چه مواردی می شود؟ به عنوان لیستی کامل از مدارک مربوطه می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • گواهی فوت متوفی
  • شناسنامه متوفی
  • عقدنامه وی
  • شناسنامه وراث
  • استشهادیه محضری
  • وصیت نامه در صورت وجود
  • اظهارنامه مالیاتی

بهترین وکیل ملکی در تهران در این مورد تاکید می کند که اگر در جریان انحصار وراثت در شورا با امور ملکی سر و کار دارید باید مدارک مربوط به اموال متوفی را نیز در دسترسی داشته باشید. در ادامه به بررسی دو مورد از مدارک الزامی از جمله گواهی فوت و اسشهادیه را که از اهمیت بالایی برخوردارند، به صورت جداگانه بررسی می کنیم.

چگونه گواهی فوت برای انحصار وراثت در شورای حل اختلاف بگیریم؟

یکی از مدارک الزامی برای انحصار وراثت گواهی فوت است. در ارتباط با اخذ این گواهی باید بدانید :

  • این گواهی فوت در برخی از استان ها به صورت الکترونیکی از سامانه گواهی فوت قابل دریافت است.
  • در شهرهایی که فوت در این سامانه ثبت نمی شود می توان با مراجعه به اداره ثبت احوال شهر مورد نظر آن را دریافت کرد.

برای اخذ این گواهی برای انحصار وراثت در شورای حل اختلاف از طرق بالا یکی از وراث با در دست داشتن مدارک شناسایی به ثبت احوال مراجعه می کند. سپس درخواست دریافت گواهی فوت می نماید. اداره ثبت احوال هم این گواهی را در اختیار فرد متقاضی قرار می دهد تا مراحل بعدی با ارائده این گواهی به مرجع صالح، به سهولت انجام شود. مورد بعدی استشهادیه است. که آن هم از مدارک الزامی است ه باید شرایطی خاص را دارا باشد. در قسمت بعد این مورد را بررسی می کنیم.

استشهادیه برای انحصار وراثت در شورای حل اختلاف چگونه است؟

تهیه استشهادیه که از آن به عنوان یکی از مدارک الزامی در انحصار وراثت یاد کردیم دارای مراحلی خاص می باشد. در حقیقت برای آنکه استشهادیه مورد تایید مرجع صالح قرار گیرد باید تحت شرایطی خاص تنظیم گردد. این شرایط به منظور تایید توسط مرجع صالح به شرح زیر می باشد:

  • 3 نفر از افرادی که متوفی را می شناسند برای استشهادیه انحصار وراثت در شورای حل اختلاف به دفاتر اسناد رسمی می روند.
  • در آن جا به صورت رسمی با تکمیل فرم های مخصوص گواهی می دهند که چه کسانی ورثه متوفی هستند.
  • امضا این افراد توسط دفترخانه تصدیق می شود.

نکات مهم انحصار وراثت در شوای حل اختلاف

در این بخش بر آنیم تا نکات حقوقی را که باید در امر انحصار وراثت مد نظر بدارید، خاطر نشان شویم. این نکات عبارت اند از:

  • برای ثبت درخواست انحصار وراثت در شورای حل اختلاف نیازی نیست که همه وراث به شورا مراجعه کنند. در حقیقت حضور یکی از ورثه برای ثبت این درخواست از نظر قانونی کافی است و مراجعه تمامی آنها الزامی نیست.
  • اگر متوفی به فردی بدهکار باشد، شخص طلبکار هم می تواند برای احقاق حقوق خود برای درخواست گواهی انحصار وراثت اقدام نماید.
  • اگر متوفی ورثه ای نداشته باشد، اموال وی بعد از تعیین تکلیف های لازم به دستور مرجع صالح، به خزانه دولت می رود.
  • هزینه انتشار آگهی که در مراحل صدور گواهی انحصار وراثت به آن اشاره کردیم، به عهده شخص درخواست کننده انحصار وراثت می باشد.

به منظور مطالعه بیشتر در باب امور انحصار وراثت کلیک کنید: مهر و موم ترکه

نمونه دادخواست انحصار وراثت در شورای حل اختلاف

در این بخش به منظور سخن پایانی بر آنیم تا یک نمونه دادخواست انحصار وراثت در شورای حل اختلاف را ارائه دهیم. در نظر بدارید که خود افراد می توانند این دادخواست را تکمیل و به مرجع صالح تقدیم نمایند.

احتراما اینجانب بوکالت از خواهان مطالب ذیل را در تشریح دادخواست تقدیمی به استحضار می‌ رساند:

شادروان خانم/آقا……. فرزند……. به شماره شناسنامه……. صادره از……در تاریخ…………. در …………….. مطابق گواهی فوت صادره به شماره ….. فوت گردیده اند. متوفی پیرو دین اسلام و مذهب شیعه بوده‌اند و ورثه حین الفوت ایشان عبارتند از:

خانم/آقا ……….. فرزند……… به کدملی …………. به شماره شناسنامه ………..متولد ….. (دختر/پسر متوفی) می‌باشند و نامبرده ورثه دیگری ندارد. لذا تقاضای رسیدگی و صدور گواهی انحصار وراثت مورد استدعاست.

admin

نظرات بسته شده است.

تماس باما