شکایت از بانک چگونه است؟
برخی شکایت از بانک ها را غیر ممکن می دانند. اما باید بدانید که یکی از مهم ترین نهادهای تاثیر گذار در اقتصاد هر کشور، از جمله ایران، بانک ها هستند. اعم از بانک های دولتی و خصوصی که با ارائه خدمات، در زمینه امور مالی و اعطای تسهیلات، نظیر انواع وام بانکی، به مشتریان خود، نقش پررنگی را در رونق اقتصادی دولت ها، ایفا می کنند. در نتیجه ضروری است تا این نهادها، با بالاترین کیفیت، اقدام به خدمت رسانی به مشتریان خود نمایند و از هرگونه کوتاهی و تخلف در ارائه خدمت، بپرهیزند. در این مقاله می خواهیم با راهنمایی بهترین وکیل بانکی در تهران به بررسی شکایت از بانک ها و راه و روش های آن بپردازیم.
شکایت از بانک ها
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، بانک ها و موسسات مالی و اعتباری، از مهم ترین نهادهای اقتصادی، در هر کشور می باشند که با تجهیز و توزیع اعتبارات، انجام عملیات اعتباری و مالی، نقل و انتقال وجوه و مورادی از این دست، نقش بسیار موثری را در چرخه اقتصادی هر کشور، ایفا می نمایند و به مشتریان خود، خدمت رسانی می کنند.
بهترین وکیل در تهران که دارای تجربه کافی در امور بانکی و طرح شکایات علیه این نهاد هاست، اذعان می دارد که در برخی موارد، بانک ها در انجام وظیفه خود، کوتاهی می نمایند. یا مرتکب تخلف، نسبت به مشتریان خود می شوند. که در این صورت، امکان ثبت شکایت از بانک ها، وجود دارد. علاوه بر آن بهترین وکیل جرایم اقتصادی در تهران خاطر نشان می شود که در صورت مشاهده هرگونه تخلف در بانک ها، افراد جامعه می توانند به گزارش این تخلفاتمبادرت ورزند.
موارد شکایت از بانک ها
اما در چه مواردی می توانیم شکایت از بانک ها را طرح نماییم؟ به عنوان پرتکرارترین دلایل می توانیم به عناوین زیر اشاره نماییم:
- هر گونه تعلل یا ممانعت و عدم پاسخگویی در پرداخت وام
- تاخیر در پرداخت تسهیلات
- دریافت وثایق نقدی برای پرداخت تسهیلات و یا مسدود کردن بخشی از مبلغ وام
- درخواست ضمانتهای فراتر از قانون و بخشنامهها
که در تمامی موارد بالا می توانیم تحت عنوان شکایت از کارمندان خاطی مبادرت به طرح شکایت از بانک ها نماییم. اما در این بین موارد دیگری نیز از قبیل کلاهبرداری ها توسط بانک ها را نیز مشاهده می کنیم که در چنین مواردی مراجعه به بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران و شهرستانها را باید در اولویت کار قرار دهیم.
راه و روش های شکایت از بانک ها
در این قسمت روشهای شکایت از بانک ها را به صورت اجمالی مورد بررسی قرار می دهیم که به تناسب می توانید از هر کدام استفاده نمایید:
- تماس با پشتیبانی: در مواردی مانند مشکل در سود سپرده بانکی می توانید با واحد پشتیبانی همان بانک تماس بگیرید. است. اپراتور پشتیبانی شکایت شما را ثبت می کند و یک کد پیگیری به شما می دهد.
- بازرسی بانک: تماس با واحد بازرسی هر کدام از بانکهایی که نسبت به عملکرد شعبه بانک یا یکی از کارمندان آن اعتراض دارید، قطعی ترین مسیر برای شکایت است. واحد بازرسی به شکایت شما رسیدگی میکند.
- شعبه مرکزی: در نظر بدارید که اگر شما قبلا روش شکایت از بانک را با بخش پشتیبانی و امور مشتریان و بازرسی بانک به انجام رساندید، احتمال اینکه کارتان در این مرحله از شعبه مرکزی انجام شود، خیلی کم است.
- بانک مرکزی: در این روش دو راه پیشرویتان قرار دارد: راه اول تماس با سامانه ارتباطات مردمی بانک مرکزی با شماره تلفن «۲۷۰۶» است. مسیر دوم هم ورود به سامانه «ثبت و رسیدگی به شکایات» است.
- نهاد ریاست جمهوری: اگر از هیچکدام از مراحل بالا نتیجهای نگرفتید کافی است وارد «مرکز ارتباطات مردمی» نهاد ریاست جمهوری شوید و شکایتتان را آنجا ثبت کنید.
سامانه شکایت از بانک ها
در راستا احترام به مشتریان، بانک مرکزی، اقدام به راه اندازی سامانه اینترنتی تحت عنوان سامانه ارتباط مردمی بانک مرکزی به آدرس crm.cbi.ir نموده است. تا متقاضیان بتوانند، نسبت به ثبت شکایت از بانک ها، از طریق آن، اقدام کنند.
سپس، با کد رهگیری دریافتی، اقدام به پیگیری شکایت خود نمایند. متقاضیان ثبت شکایت در بانک مرکزی، می توانند به آدرس سامانه ارتباط مردمی بانک مرکزی به آدرس crm.cbi.ir، مراجعه نمایند. بعد از ثبت نام نسبت به ثبت شکایت و سپس، رهگیری آن، اقدام نمایند.
مراحل ثبت شکایت از بانک ها
ثبت شکایت از بانک ها و موسسات در سامانه بانک مرکزی دارای مراحلی از قرار زیر است:
- ابتدا موضوع مورد شکایت خود را باید به واحدهای بازرسی و یا سامانه رسیدگی به شکایت بانک یا موسسه مربوطه منعکس کنید.
- در صورت عدم دریافت پاسخ مناسب و یا اعتراض به پاسخ بانک عامل، مراتب را همراه با مستندات مربوط به آن در سامانه شکایات و ارتباط مردمی بانک مرکزی ثبت کنید. در نظر بدارید که در این مرحله طرح شکایت باید توسط خود فرد و یا وکیل قانونی او مطرح شود و درج کامل مشخصات فردی و اطلاعات شعبه بانک یا موسسه اعتباری الزامی است.
- در انتها نتیجه درخواست خود را میتوانید با استفاده از کد رهگیری مربوط به آن و در صفحه پیگیری درخواست مشاهده کنید.
ثبت شکایت از بانک ها غالبا حقوقی است. اما اگر با موارد کیفری رو به رو شدید باید از بهترین وکیل کیفری در تهران و شهرستانها راهنمایی بخواهید زیرا عناوین کیفری بسیار متفاوت تر هستند و مستلزم تخصص کیفری اند.
برای مشاوره تخصصی با محمد حاجیلو، وکیل متخصص در امور بانکی، می توانید از شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری استفاده نمایید: 09121275588 و 02128425688
شکایت از بانک ها در بازرسی بانک مرکزی
شکایت از بانک ها در بازرسی بانک مرکزی یا معاونت نظارتی بانک مركزی، بر اساس دستورالعمل نحوه رسیدگی به شکایات مشتریان موسسات اعتباری است.
بر اساس دستورالعمل نحوه رسیدگی به شکایات مشتریان موسسات اعتباری، مصوب شورای پول و اعتبار که طی بخشنامه شماره 306382/93 مورخ 15/11/1393 به کلیه بانک ها و موسسات اعتباری ابلاغ شده است، برای شکایت در بازرسی بانک مرکزی یا معاونت نظارتی بانک مركزی، باید مراحل زیر را در نظر بدارید:
- ابتدا متقاضی باید، شکایت خود را به واحد بازرسی موسسه یا بانک مربوطه، تحویل دهد.
- سپس، موسسه باید، ظرف 30 روز کاری، به شکایت مشتری، رسیدگی و پاسخ را به صورت مکتوب، به وی، ارائه نماید. در صورتی که مشتری، همچنان، به پاسخ بانک یا موسسه، نسبت به شکایت خود، اعتراض داشته باشد، باید پاسخ مکتوب را به همراه اعتراض کتبی خود، به بازرسی بانک مرکزی یا معاونت نظارتی بانک مركزی، تحویل دهد.
- نهاد معاونت، به اعتراض، رسیدگی نموده و نظر و دستور خود را ارائه می نماید و با توجه به لازم الاجرا بودن دستور بازرسی، بانک یا موسسه مربوطه، باید، حداکثر، ظرف ده روز، نسبت به اجرا یا اعتراض به آن، اقدام نماید.
شماره تلفن بازرسی بانک مرکزی برای شکایت از بانک ها
بانک مرکزی در اطلاع رسانیهای مکرر خود اعلام کرده که مردم میتوانند هرگونه ناهماهنگی از سوی شبکه بانکی را به بانک مرکزی اطلاع دهند. چنانچه افراد به شعب مراجعه میکنند و شکایت از بانک ها و درخواستی دارند، میتوانند با تماس با سامانه ارتباطات مردمی بانک مرکزی (شماره تلفن ۲۷۰۶) یا «سامانه رسیدگی به شکایات و ارتباط مردمی»، درخواستها و شکایتهای خود را ثبت کنند و حتماً بانک مرکزی این مهم را پیگیری می کند.
نمونه متن شکایت از بانک
در این بخش به عنوان سخن پایانی یک نمونه متن شکایت از بانک را ارائه می دهیم. این نمونه متن به شرح زیر است:
ریاست محترم …..
سالم علیکم
احتراما به استحضار می رساند، اینجانب، ،………. فرزند،……….. به کد
ملی،………….. مشتری موسسه مالی و اعتباری……….. بوده و شماره حساب
اینجانب…………. می باشد. متاسفانه، در مورخ ………… که جهت واریز اقساط وام
……….خود، به بانک، مراجعه نمودم، کارمند باجه،…….. جناب آقای ،………. از
بنده، جریمه دیرکرد، دریافت نموند، این در حالی است که اینجانب، راس موعد مقرر،
برای واریز اقساط تسهیالت بانکی و سود وام خود، اقدام نموده بودم.
خواهشمند است در صورت امکان، این امر را پیگیری نموده و دستور استرداد جریمه
دیرکرد اخذ شده به بنده را صادر نمایید.