تماس با ما

نحوه شکایت فرزند از والدین چگونه است؟

مراحل شکایت فرزند از والدین

رابطه بین فرزند و والدین معمولا یک رابطه فرا اجتماعی محسوب می شود. نکته مهم در روابط بین فرزند و والدین این است که، در اکثر موارد فرزندان در خانواده از حقوق بالاتری برخوردار می شوند. به همین دلیل است که در قانون به طور صریح و مشخص از حق شکایت فرزند از والدین صحبت می شود.

بهترین وکیل در تهران در بحث شکایت فرزند از والدین اذعان می دارد که بر خلاف تصور بیشتر افراد در جامعه، فرزندان نسبت به پدر و مادر خود نیز مانند دیگر افراد جامعه حق پیگیری از حقوق خود را دارند. در نتیجه در این راستا می تواند در این زمینه شکواییه‌ طرح کند. با بررسی بیشتر این موضوع با ما همراه باشید.

گفتنی است، شکایت فرزند از والدین خود اعم از پدر یا مادر که توسط هریک از فرزندان دختر یا پسر صورت می گیرد، از موضوعات امور خانواده است. اگر در این حوزه به دنبال افزایش اطلاعات حقوقی خود هستید، کلیک نمایید: آزمایش پزشکی قانونی برای طلاق

شکایت فرزند از والدین

قانون گذار در در طرح شکایت فرزند از والدین دو بخش بسیار مهم را بیشتر از هر چیزی مورد توجه قرار می دهد. این دو بخش از قرار زیر است:

  • بخش اول، جنبه مالی زندگی فرزندان است. در توضیح این مورد باید بگوییم اولین حقوقی که قانونگذار برای فرزندان در نظر می گیرد، حق مالی است. که بر گردن خانواده یا بهتر بگوییم ولی قانونی فرزندان است.
  • بخش دوم نیز مربوط به آرامش روانی و جسمانی کودکان است. که اغلب شکایت فرزند از والدین در این مورد به دلیل ضرب و شتم و تنبیه بدنی و روانی می باشد.

در ادامه با کمک از بهترین وکیل خانواده در تهران به مراحل طرح شکایت فرزند از والدین (دختر و پسر) بر علیه پدر یا مادر خود در هر کدام از حالات بالا اعم از عدم پرداخت نفقه و تنبیه بدنی و آرامش روانی، به صورت جداگانه می پردازیم. در این بین اطلاع از شکایت می تواند به کمک افرادی بیاید که از طرح این شکایت بی اطلاعند. با ما همراه باشید.

مراحل شکایت فرزند از والدین

این دو موضوع یعنی عدم پرداخت نفقه و همچنین ضرب و شتم، از پرتکرارترین پرونده‌ های شکایت فرزند از والدین خود است. زمانی که پدری به فرزند واجد الشرایط خود نفقه ندهد و یا او را مورد ضرب و شتم قرار دهد، فرزند می تواند اقدام به طرح شکایت از پدر یا مادر خود کند. البته مورد دوم برای مادر نیز صادق است.

آنچه باید بدانید این است که، شکایت به دلیل عدم پرداخت نفقه جز شکایات مالی است و باید در دادگاه حقوقی مورد پیگیری قرار بکیرد اما شکایت بابت ضرب و شتم، باید در دادگاه کیفری مورد پیگیری قرار بگیرد و متناسب با جرم، میزان دیه و مجازات تعیین شود. مراحل شکایت فرزند از والدین را در دو شرایطی که در قسمت قبل عنوان کردیم، بررسی می نماییم.

یکی از مواردی که در آن با شکایت فرزند از والدین رو به رو هستیم، شکایت فرزندان نامشروع است. برخی بر این باورند که به دلیل عدم مشروعیت این فرزندان، والدین الزامی به انجام وظایف خود در قبال آنان ندارند. حال آنکه این موضوع کاملا اشتباه است. به منظور مطالعه بیشتر در این مورد کلیک نمایید: حضانت فرزند نامشروع

مراحل شکایت فرزند از والدین به دلیل نفقه

از پدر در خصوص نفقه، مانند دیگر شکایت‌های مالی است. طرح شکایت فرزند از والدین (پدر) مراحل زیر را به همراه دارد:

  • فرد با ارائه دادخواست، روند قضایی را شروع می کند و کار را از طریق دادگاه پیگیری می‌کند.
  • اگر فرزندی بخواهد بابت عدم پرداخت نفقه از پدر خود شکایت کند، باید به دادگاه خانواده رجوع کند.
  • این دادگاه درخواست او را مورد بررسی قرار می دهد.
  • پرونده را برای تعیین میزان نفقه به کارشناس ارجاع می دهد.
  • کارشناس نیز مزیان نفقه را تعیین می کند.
  • پس از آن پدر ملزم به پرداخت نفقه تعیینی می گردد.
  • همچنین فرزند می تواند به دادگاه خانواده درخواست تعدیل نفقه بدهد زیرا ممکن است بر اثر تورم، نفقه دریافتی او ناچیز باشد.

نفقه جزو مواردی است که در بحث طلاق بسیار شایع است. این موضوع در تخصص بهترین وکیل طلاق تولفقی در تهران به شمار می آید.

مراحل شکایت فرزند از والدین به دلیل تنبیه بدنی

مراحل زیر مراحل شکایت فرزند از والدین بنا به دلایلی مانند تنبیه بدنی و ضرب و شتم است. به عبارتی اگر فرزندی بخواهد از پدر یا مادر خود به دلیل ضرب و شتم و یا سرقت شکایت کند، باید مراحل زیر را طی نماید:

  • شکواییه‌ تنظیم کند و به دادسرا تقدیم کند.
  • پس از آن دادگاه روند رسیدگی به موضوع شکایت را شروع می کند.
  • در مورد ضررب و شتم اگر به فرزند آسیبی وارد شده باشد، پدر محکوم به پرداخت دیه می شود.
  • در مورد سرقت نیز پدر را به مجازات سرقت تعزیری محکوم می کند.

توجه نمایید چون این بحث، جنبه کیفری دارد، بهترین وکیل کیفری در تهران می تواند بهترین راهنما برای شما باشد.

شکایت فرزند از والدین

در صورت نیاز به مشاوره با وکیل متخصص در زمینه شکایت فرزند از والدین ، با شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری تماس حاصل نمایید: 09121275588 و 02128425688


شکایت فرزند از والدین به دلیل نفقه

هم در شرع و هم در قانون سن مشخصی جهت نفقه فرزندان مقرر نشده است. ولی قانونا تا موقعی که فرزند شغل و درآمد معلومی از خود ندارند، پدر مکلف به پرداخت نفقه می باشد. در طرح شکایت فرزند از والدین به دلیل عدم پرداخت نفقه باید موارد زیر را مد نظر بدارید:

  • به موجب ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده، برای فرزند دختر، تا موقعی که وی ازدواج و یا شغلی نیابد، پرداخت تمام هزینه‌ها و نفقات او بر ذمه پدر می‌ باشد.
  • در خصوص نفقه پسرها، عده‌ای بر این باورند که بلافاصله پس از سن رشد، نفقه فرزند پسر قطع می‌ گردد. در نتیجه پدر وظیفه شرعی در برابر او ندارد. در این باره ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی اذعان می دارد، بلوغ اماره رشد می باشد.علاوه بر آن هیچ‌ کس را نمی‌ توان بعد از رسیدن به سن بلوغ به عنوان جنون یا عدم رشد، محجور کرد. مگر آن‌ که عدم رشد یا جنون او ثابت شود.

شکایت فرزند از والدین به دلیل تنبیه بدنی

در شکایت فرزند از والدین آن چیزی که وجود دارد و ممکن است اختلاف نظرهای مختلفی را ایجاد کند، مسئله تنبیه بدنی فرزندان است.

در این مورد باید بگوییم که در قانون تنبیه بدنی فرزندان در حد و اندازه متعارف قانونی است و مشکلی ندارد. اما این تنبیه ها اگر بخواهد از حالت عادی و عرف خارج شود و تبدیل به یک آزار جسمی یا روحی شود عملا یک کار غیر قانونی محسوب می شود. به طور مثال اعمال زیر حق شکایت فرزند را محقق می شازد:

  • سوزاندن بدن فرزند
  • بستن او به تخت
  • زندانی طولانی مدت او در جایی ترسناک
  • ندادن غذا برای مدت طولانی که به سلامتی او آسیب بزند

حکم دادگاه در شکایت فرزند از والدین برای نفقه

در این بخش به بررسی حکمی که دادگاه برای شکایت فرزند از والدین به دلیل عدم پرداخت نفقه صادر می کند، اشاره می کنیم. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، اگر پدری نفقه فرزند خود را پرداخت نکند، در نتیجه این عمل، فرزند می تواند به دادگاه طرح شکایت نماید. در این صورت، دادگاه نیز متناسب با میزان نفقه تعیینی، احکم زیر را صادر می کند:

  • حکم به مصادره اموال پدر می دهد.
  • امکان دارد وی را به 3 ماه و یک روز تا 5 سال حبس محکوم نماید.

این احکام به این دلیل اند که در هر صورت این وظیفه مرد است که نفقه همسر و فرزندان واجد الشرایط خود را بپردازد. حتی اگر از همسر خود نیز جدا شود، باید کماکان نفقه فرزندان خود را پرداخت کند.

تعیین نفقه در شکایت فرزند از والدین

با ثبت شکایت فرزند از والدین که در مورد نفقه از پدر صورت می پذیرد، در مراجع قضایی، روند رسیدگی به پرونده آغاز می‌ شود. اگر پدر بپذیرد تا نفقه فرزند را به او بدهد، در رابطه با تعیین میزان نفقه دو راه حل بین آن ها وجود دارد:

  • پدر و فرزند با هم به توافق برسند.
  • کارشناس میزان نفقه را تعیین کند.

در مورد دومین راه، کار‌شناس معمولا با توجه به وضعیت اجتماعی پدر و نیازهای فرزند میزان نفقه را مشخص می‌ کند که پدر موظف به پرداخت آن است. در این بین طبیعتا هرچه قدر وضع اجتماعی و اقتصادی پدر بهتر باشد، میزان نفقه که برای فرزندتعیین می شود نیز، بیشتر خواهد بود.

admin

نظرات بسته شده است.

تماس باما