شرکت تضامنی و صفر تا صد آنچه باید بدانید
شرکت تضامنی
حقوق تجارت قوانینی دارد که در چهار چوب آنها افراد می توانند به تشکیل شرکت و انجام امور اقتصادی بپردازند. همانطور که قبلا اشاره شد شرکت های تجاری 7 دسته بندی مهم دارند. یکی از انواع آنها شرکت تضامنی می باشد. در نظر داشته باشید که حضور بهترین وکیل در تهران متخصص در امور تجاری با تکیه بر تجربه و دانش به روز، در تمامی شرکت ها امری ضروریست.
ماده 116 الی 140 در قانون تجارت احکامی را در ارتباط با این نوع از شرکت ها بیان می دارد. در یک بررسی کلی در این نوع از شرکتها، تمامی اعضا حق دریافت طلب ها را دارند. متقابلا آنها مسئولیت پرداخت بدهی ها را نیز بر عهده دارند. در مقاله پیش رو ضمن بررسی این شرکتها راه ارتباطی با وکیل تجاری متخصص در امور شرکت ها را، به منظور استفاده از مشاوره آنلاین تلفنی و حضوری ارائه می دهیم.
شرکت تضامنی در قانون تجارت:
این نوع از شرکت با حداقل دو شریک تشکیل می شود. صرفا هدف از تشکیل این شرکت فعالیت های تجاری است. در صورتی که دارایی و سرمایه شرکت تضامنی برای پرداخت بدهی ودیون کافی نباشد، هر کدام از شرکا به اندازه تمامی بدهی و دیون، برای پرداخت مسئولیت دارند. برای مطالعه متن دقیق ماده 116 قانون تجارت روی شماره ماده کلیک کنید.
ویژگی شرکت تضامنی
برای این شرکتها ویژگی هایی در قانون تجارت درنظر گرفته شده است. این ویژگی ها باعث متمایز شدن این شرکت ها از انواع دیگر می شود. این ویژگی ها عبارت اند از:
- نامگذاری: در عنوان علاوه بر عبارت شرکت تضامنی باید اسم یکی از شرکا آورده شود
- تامین سرمایه: بعد از اینکه هر کدام از شرکا سهم غیر نقدی خود را آوردند و سرمایه نقدی نیز تامین شد، شرکت تشکیل می شود.
- تعیین مدیر: شرکا باید از بین خودشان یا از بیرون شخصی را به عنوان مدیر معین کنند. مسئولیت این مدیر در برابر شرکا باید به صورتی باشد که مصلحت را در همه جوانب سنجیده و در صورت تخطی باید پاسخگو باشد.
- نحوه شراکت و تقسیم سهام: این مساله در این شرکتها به این صورت است که اگر سهم شرکا غیر نقدی باشد، باید با تراضی همه ی شرکای شرکت تقویم بشود. برای انتقال سهم به شخصی دیگر رضایت تمامی شرکا لازم است. تقسیم منافع نیز با توجهه به میزان سهم الشرکه هریک انجام می شود. اگر برای تقسیم منافع در شرکت نامه راه دیگری ذکر شده باشد طبق آن عمل می شود.
برای استقاده از مشاوره آنلاین و رزرو مشاوره حضوری
با شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری تماس بگیرید: 09121275588 و 28425688-021
نامگذاری شرکت تضامنی
طبق ماده 117 قانون تجارت : باید عبارت شرکت تضامنی و اسم یکی از شرکا در عنوان شرکت ذکر شود. اگر اسم تمامی شرکا در عنوان آورده نشود می بایست از عبارت (وشرکا) یا (برادران) استفاده شود. طبق این ماده اگر یکی از این دو شرط یعنی نام حداقل یکی از شرکا در عنوان رعایت نشود نام شرکت معتبر نخواهد بود. در نتیجه شرکت به ثبت نمی رسد. در این صورت باید روند نامگذاری از سر گرفته شود تا این شرط در عنوان صدق کند.
به منظور مطالعه بیشتر کلیک کنید: وکیل ثبت علامت تجاری
طریقه و مراحل ثبت شرکت
تاسیس شرکت تضامنی با تنظیم شرکت نامه در اداره ثبت شرکت ها صورت می پذیرد. در تنظیم شرکت نامه باید نام و اهداف و فعالیت تجاری همچنین آدرس کامل به همراه اسامی کامل شرکا و اطلاعاتشان از قبیل شماره شناسنامه و محل اقامتشان آورده شود.
پس از تنظیم این شرکت نامه باید سهم الشرکه غیر نقدی تقویم شود. همینطور سرمایه نقدی به جهت تشکیل تامین گردد. در مرحله انتهایی با طی این دو مرحله شرکت مورد نظر از طریق اداره ثبت شرکت ها ثبت می گردد.
انحلال شرکت تضامنی
همانطور که با برخی از امور شرکت ها منحل می شوند، شرکت تضامنی نیز ممکن است از طریق اموری مانند: انحلال و فسخ به فعالیت خود پایان دهد. پس عوامل زیر که به صورت کلی منجر به انحلال و پایان فعالیت شرکتها می گردند، به فعالیت این نوع شرکت نیز پایان می بخشد. بهترین وکیل ورشکستگی در تهران متخصص در امور تجاری و ورشکستگی، با داشتن سابقه کافی در امور انحلال شرکتها، بهترین راهنما شما در جریان انحلال این نوع شرکت هاست.
- مدت زمان معینی برای فعالیت شرکت در نظر گرفته شده باشد. این مدت زمان نیز به پایان برسد.
- امکان محقق شدن اهداف شرکت دیگر وجود نداشته باشد.
- توافق تمامی شرکا مبنی بر منحل شدن شرکت باشد.
- شرکت ورشکسته شود.
مهم ترین نکات حقوقی در تشکیل شرکت تضامنی
پیشتر گفتیم که برای تشکیل و ثبت شرکت تضامنی به تهیه اساسنامه نیازی نیست. اما اگر شرکا تصمیم بر تنظیم و تهیه اسانامه برای شرکت داشتند باید موارد زیر را در نظر بگیرند:
- عنوان شرکت
- موضوع و هدف فعالیت شرکت
- ذکر میزان سرمایه ی نقدی و غیر نقدی
- چگونگی تقسیم سود و زیان
- نحوه همکاری شرکا
- قوانین و ضوابط مربوط به مرگ شرکا و یا انحلال شرکت
مزایا وکیل شرکت تضامنی
وکیل پایه یک دادگسترای متخصص در امور تجاری مرتبط با شرکتها می تواند موکلین خود را در تمامی مراحل مربوط به: شکل گیری، فعالیت، انحلال و ورشکستگی شرکت تضامنی کمک کند. همچنین وی به عنوان بهترین وکیل شرکت در تهران می تواند از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند. بدین ترتیب ضرر و زیانها را به حداقل برساند. وکیل تجاری متخصص با اشراف بر قوانین حاکم بر شرکت ها نقش به سزایی را د رتمامی مراحل دارا است.
بهترین وکیل شرکت تضامنی در تهران
دفتر حقوقی محمد حاجیلو وکیل پایه یک دادگستری ، با داشتن سابقه کافی و درخشان در همکاری با برند ها و شرکت های به نام کشور، آماده ارائه خدمات و قبول پرونده ها در زمینه همکاری با انواع شرکتهای تجاری، از جمله شرکت تضامنی می باشد. به منظور استفاده از مشاوره آنلاین تلفنی ویا رزرو مشاوره حضوری با وکیل متخصص تماس بگیرید: 09121275588 و 28415688-021