اعتراض ثالث چیست و چه انواعی دارد؟
یکی از دعاوی رایج در دادگاه ها، دعوا اعتراض ثالث است. در این مقاله به بررسی این موضوع و انواع آن می پردازیم. راه های ارتباطی با بهترین وکیل در تهران در این مقاله به شما ارائه می شود. می توانید با استفاده از این راه ها از مشاوره تخصصب هره مند گردید. با ما همراه باشید
اعتراض ثالث
اعتراض ثالث دعوا و دادخواستی می باشد که از طرف شخصی مطرح می شود که به صورت قانونی در جریان یک دادرسی قرار ندارد. این بدان معناست که وی جزو طرفین دعوا اصلی محسوب نمی شود. بعد از طی مراحل قضایی و دادرسی رای محکمه با در نظر گرفتن حقوق شخص ثالث که متحمل ضرر شده و به حقوقش خلل وارد آمده، صادر می گردد. به منظور دریافت پاسخ در امور مربوط می توانید از وکیل مربوطه،کمک بخواهید.
انواع اعتراض ثالث
اعتراض ثالث به سه دسته کلی تقسیم می شود. در ادامه این مقاله به بررسی هر سه نوع آن می پردازیم.
- اصلی
- طاری
- اجرایی
به منظور مشاوره با محمد حاجیلو، با شماره تلفن وکیل پایه یک دادگستری تماس حاصل نمایید: 09121275588 و 02128425688
اعتراض ثالث اصلی
اعتراض ثالث اصلی، هنگامی صورت می پذیرد که شخص سومی که از حکم صادره ضرر می بیند. همچنین، حین اجرا یا قبل از اجرای حکم اطلاع پیدا می کند و به آن حکم اعتراض می کند. این نوع از اعتراض طبق ماده 420 قانون آیین دادرسی مدنی با شرایط زیر انجام می شود:
- تنظیم و ارائه دادخواست مبنی بر اعتراض الزامی است.
- شخص ثالث، خواهان دعوا و طرفین دعوای اصلی خواندگان دعوی خواهند بود. هر دو طرف،نه فقط یکی از طرفین.
- ترتیب رسیدگی دقیقا مانند دادرسی اولیه پیش می رود.
- دادگاهی که به این اعتراض رسیدگی می کند دادگاهی است که حکم قطعی اولیه را صادر می کند.
اعتراض ثالث طاری
وقتی که یکی از طرفین دعوا در جلسه ی دادرسی حین رسیدگی به پرونده برای اثبات حق خود به تصمیم و رای دادگاهی دیگر که بین او و شخص دیگری بوده استناد کند و از رای آن دادگاه کمک بگیرد طرف مقابل حق اعتراض دارد. این نوع از اعتراض را اعتراض ثالث طاری می نامیم. این نوع از اعتراض طبق ماده 421 قانون آیین دادرسی مدنی با شرایط زیر انجام می شود:
- بدون تنظیم و ارائه دادخواست صورت می پذیرد.
- اعتراض در دادگاهی که به دعوا رسیدگی می نماید، طرح می شود. به شرط آن که درجه محکمه صدور رای از محکمه ای که در آن به رای اعتراض شده بالاتر نباشد. اگر درجه دادگاه پایین تر از دادگاهی باشد که رای مورد اعتراض را صادر میکند، معترض دادخواست خود را به دادگاهی که رای را صادر کرده است تقدیم می نماید.
اعتراض ثالث اجرایی
این نوع از اعتراض ثالث زمانی صورت می پذیرد که دادگاهی به منظور اجرای حکم قطعی دستور به توقیف اموال محکوم بدهد. اعم از منقول و غیرمنقول. سپس در این شرایط شخص ثالثی نسبت به این مال ادعای حق کند. در این صورت شخص ثالث می تواند تحت عنوان اعتراض اجرایی درخواست رسیدگی کند. این نوع از اعتراض، طبق مواد 146 و 147 قانون اجرای احکام مدنی با شرایط زیر انجام می شود:
- شخص ثالث باید به دادگاهی که دستور توقیف را می دهد یا حکم را اجرا می کند، مراجعه کند.
- در صورتی که شخص ثالث سند رسمی یا حکم دادگاه را دارد، که صدور آن زودتر از حکم توقیف اموال است، توقیف لغو می گردد. ولی اگر سند رسمی یا حکم مذکور را ندارد باید شکایت طرح کند تا رسیدگی شود.
- طرح و ارائه دادخواست الزامی می باشد.
- شخص ثالث خواهان دعوی و طرفین دعوای اصلی خواندگان دعوا می باشند.
وکیل متخصص در اعتراض ثالث
می توانید با کمک گرفتن از یک وکیل پایه یک دادگستری مجرب و استفاده از دانش به روز و تجربه کافی وی در پرونده های حقوقی و کیفری از اطلاعات تکمیلی بهرهمند شوید. از ضرر و زیان جلوگیری کنید و سریعتر به نتیجه برسید. اگر پرونده تان جنبه کیفری به خود گرفت، از مشاوره با بهترین وکیل کیفری در تهران غافل نمانید. در دفتر حقوقی محمد حاجیلو وکیل پایه یک دادگستری آماده ارائه خدمات حقوقی و کیفری در زمینه های متفاوت ملکی تجاری و ورشکستگی بالاخص موضوع مورد بحث اعتراض ثالث در دعاوی، می باشیم.