
وکیل انحصار وراثت متخصص و تضمینی
انحصار وراثت، فر آیندی است که طی آن، تعداد وراث فرد فوت شده و میزان ارثیه آنها مشخص می شود. مشاوره حقوقی در این زمینه به خصوص در خانوادههایی که…
انحصار وراثت، فر آیندی است که طی آن، تعداد وراث فرد فوت شده و میزان ارثیه آنها مشخص می شود. مشاوره حقوقی در این زمینه به خصوص در خانوادههایی که…
تقاضای افراز ترکه از آنجا که نحوه ای ازتقسیم اموال متوفی است، نیازمند رسیدگی قضائی بوده و باید در دادگاه به عمل آید.
تقسیم ارث وارث صغیر چگونه است؟
آنچه لازم است از تنفیذ وصیت نامه عادی بدانید
مطالبه مهریه از ترکه تا زمانی که ترکه بین وراث تقسیم نشده باشد دعوی راجع به ترکه محسوب خواهد بود و رسیدگی به آن فارغ از محل ازدواج یا اقامتگاه خواندگان در صلاحیت دادگاهی است که آخرین اقامتگاه متوفی در آن محل بوده است.
ز آنجا که تقسیم اموال متوفی از امور حسبی می باشد ،هرگاه ماترک قابل تقسیم نباشد دادگاه می باید حکم به فروش ماترک صادر نماید ولو اینکه خواهان درخواستی مبنی برتقسیم اموال متوفی ننموده باشد.
هرگاه در مدت رسیدگی به دعوای تقسیم اموال متوفی و افراز، از طرف برخی ازورثه ادعایی در مورد مالکیت اموال متوفی یا افراز اموال طرح گردد وراث مدعی باید ابتدا در مورد این موضوع طرح دعوی نموده تا نسبت به آن رای صادر و سپس به موضوع تقسیم یا افراز رسیدگی شود.
دادگاه در زمان تقسیم ماترک باید هرآنچه به عنوان وصیت و بدهی متوفی تشخیص می دهد از ماترک خارج نموده و نسبت به تقسیم مابقی آن اقدام نماید ؛دادگاه نمی تواند به دلیل عدم محاسبه و تسویه وصیت نامه وبدهی متوفی از تقسیم اموال متوفی خودداری نماید
اگرترکه متوفی فقط منحصر به یک مال غیرمنقول با سابقه ثبتی باشد نیز، صلاحیت رسیدگی به آن با دادگاه حقوقی بوده و از صلاحیت واحد ثبتی محل وقوع مال خارج است.
رسیدگی به دعوی تقسیم اموال متوفی در صلاحیت دادگاهی است که آخرین اقامتگاه متوفی در آن بوده، حتی اگر ترکه مال غیرمنقول بوده و در حوزه دادگاهی غیر از دادگاه آخرین اقامتگاه متوفی قرار داشته باشد.